Следващата цел на Петър Стойчев е плуване във водите на

...
Следващата цел на Петър Стойчев е плуване във водите на
Коментари Харесай

Петър Стойчев: Целта ми е плуване във водите на Антарктида

Следващата цел на Петър Стойчев е плуване във водите на Антарктида. Това съобщи самият той в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Носителят на 11 следващи трофея от Световната купа по плувен маратон се завърна в ледените води с нов огромен трофей. Той зае второ място на Световното състезание по плуване в ледени води в Германия, в дисциплината 1000 м. свободен жанр. Стойчев бе изпреварен само от холандеца Фердил Хестерман, който финишира за към секунда по-малко време.

" Миналата година при международния връх на 1000 м в Германия времето беше много по студено, въздухът беше -17, водата към 1 градуса, а резултатът беше много по-бърз. Ако би трябвало да съпоставя тези две плувания, тази година беше по-слабо показване от моя страна. Това е стъпка към една наша по-голяма цел. Многократно съм заявял, че ние желаеме да създадем една по-сериозна крачка - да плуваме във водите на Антарктида и в организацията на това събитие, тези стадии са крачка към главната цел. В края на тази година, в случай че всичко върви обикновено, би трябвало да организираме това доста мъчно пътешестване и в случай че времето е благосклонно да успеем да създадем това плуване във водите на Антарктида ", ксаза Стойчев.

Първият и единствен българин признат в Международната зала на плувната популярност съобщи още, че в никакъв случай не може да сме сигурни какво време ги чака в Антарктида.

" Единственото, което знаем, е, че водата няма да е по-студена от -1 градус, което е сходно с изискванията тук, само че въздух и метеорологичната условия като вятър ще бъде предизвикателство за нашия екип. Доста малко хора са съумели да стигнат до там и да плуват. Искам да отида да видя по какъв начин е седмият континент, нещо, което е много по-различно от заобикалящата ни среда. Ако базата ни е на Ливингстън, нашата цел е да слезем много по на юг и по-надолу ", разяснява плувецът.

Петър Стойчев съобщи, че е уверен, че с идните начинания, които има в програмата на София за Европейска столица на спорта, ще покажем, че можем да бъдем образец за всички българи и посетители на София, че може да бъдем по-спортни ориентирани, да живеем със спорта и да учим нашите деца със спорта.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР