Следващата сряда ще стане ясно дали разследваните за източването на

...
Следващата сряда ще стане ясно дали разследваните за източването на
Коментари Харесай

Франция решава до дни дали ще екстрадира Баневи

Следващата сряда ще стане ясно дали разследваните за източването на цех „ Полимери “ Николай и Евгения Баневи ще бъдат екстрадирани в България, съобщи БНР.

„ На вчерашното си съвещание Апелативният съд в Екс ан Прова?нс е оповестил, че ще се произнесе по европейските им заповеди за арест на 21 ноември “, сподели за „ Хоризонт “ юристът на фамилията Винсент Пенард.

Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница. Според юриста им - на път за София. С тях бяха и трите им деца, които сега са при фамилен другар, изясни Пенар. На съвещанието през вчерашния ден е била разисквана и молбата на Евгения Банева да бъде пусната от ареста, с цел да се грижи за децата си. Съдът е отказал.

Що се отнася до процедурата всъщност, по която се чака решение след по-малко от седмица, на въпрос допустимо ли е съдът да откаже екстрадицията на Баневи, Винсент Пенар отговори: „ Възможно е “.

„ Има няколко случаи, в които това може да стане. Първо, в случай че заповедта за арест е нередовна и има официални пропуски или неточности, поради които не е допустимо Баневи да бъдат предадени на българската страна. Второ, в случай че има риск за тяхната сигурност в страната, която желае връщането им. Трето, ако от България е поискана информация, а тя не я е предоставила, и четвърто - ако съществува риск искът за екстрадиция да има политическа цел “, изясни юристът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР