Следващата сряда работодателите свикват национален протест. Според бизнеса широко прокламираните

...
Следващата сряда работодателите свикват национален протест. Според бизнеса широко прокламираните
Коментари Харесай

Васил Велев: Ще платим 100 млн. повече за същия "недемократичен" руски газ заради Газпром, Гърция и посредниците

Следващата сряда работодателите привикват народен митинг. Според бизнеса необятно прокламираните " ограничения " в негова поддръжка са незадоволителни, ненавременни и неефективни.

" Готвим се за митинг, тъй като сега няма ограничения за компенсиране на бизнеса, регистрираният растеж на експорта е какъвто е растежът на цените. Инфлацията е 36 % към март...ЕК споделя, че ограниченията би трябвало да продължат толкоз дълго, колкото е належащо. Нашите ограничения са палиативни. От месец за месец, нищо трайно не се взема решение ". Това сподели Васил Велев, който е ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Този газ минава през Гърция на по-висока цена, от което ще платим от порядъка на 100 милиона. Всички ние, българите, предприятията, жителите, 100 милиона допълнително, като тези пари ще се разпределят сред Газпром, Гърция и медиатори, добави той. КЕВР дефинира цената за май, която ще е близо с 14% по-скъп.

" Беше казано, че ще имаме по-евтин газ. Имаме по-скъп газ и по тази причина едно от от настояванията на митингите тази разлика, която е вследствие на неточности в ръководството, да се компенсира. А най-важното е настояването да има средносрочна стратегия за компенсиране на свръхвисоките цени, с цел да имат предвидимост и с цел да няма такава информация ", добави Велев.

Оказа се, че министерство на финансово изземва дял от енергийните сдружения, една объркана работа и ние ще протестираме също. Работещите в градския превоз също ще блокират града в 8.00 часа, добави президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Маналов.

 Димитър Манолов, президент на КТ Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа " Източник: Zonanews
" Оказа се, че при работещите в градския превоз - над половината също имат деца, които също ще бъдат на тези матури, само че по този начин или другояче нещата са такива, каквито ", добави той.

Според Велев сега за предприятията няма ограничения за компенсиране на свръхвисоките цени нито на електрическата енергия, нито на природния газ.

" По тази причина на 18 май бизнесът и синдикатите ще стачкуват ", съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Той съобщи, че данните за нараствания експорт не приказват в интерес на изказванието, че промишлеността се е приспособила към високите цени на електрическата енергия, както твърди вицепремиера Асен Василев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР