Следващата сряда (21 ноември) ще стане ясно дали разследваните за

...
Следващата сряда (21 ноември) ще стане ясно дали разследваните за
Коментари Харесай

След седмица ще се изясни дали Баневи ще бъдат екстрадирани в България

Следващата сряда (21 ноември) ще стане ясно дали разследваните за източването на цех " Полимери " Николай и Евгения Баневи ще бъдат екстрадирани в България.
На вчерашното си съвещание Апелативният съд в Екс ан Прова̀нс е оповестил, че ще се произнесе по европейските им заповеди за арест на 21 ноември, сподели пред БНР юристът на фамилията Винсент Пенард.
Баневи бяха арестувани на 26 октомври на летището в Ница. Според юриста им - на път за София. С тях бяха и трите им деца, които сега са при фамилен другар на семейството, изясни Пенар. На съвещанието през вчерашния ден е била разисквана и молбата на Евгения Банева да бъде пусната от ареста, с цел да се грижи за децата си. Съдът е отказал, написа БГНЕС.
Що се отнася до процедурата всъщност, по която се чака решение след по-малко от седмица, на въпрос допустимо ли е съдът да откаже екстрадицията на Баневи, Винсент Пенар отговори: " Възможно е ".
" Има няколко случаи, в които това може да стане. Първо, в случай че заповедта за арест е нередовна и има официални пропуски или неточности, поради които не е допустимо Баневи да бъдат предадени на българската страна. Второ, в случай че има риск за тяхната сигурност в страната, която желае връщането им. Трето, при положение, че от България е поискана информация, а тя не я е предоставила и четвърто - при положение, че съществува риск искът за екстрадиция на има политическа цел ", изясни юристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР