Следващата спирка от днешната обиколка на Бойко Борисов в Североизтока

...
Следващата спирка от днешната обиколка на Бойко Борисов в Североизтока
Коментари Харесай

Борисов: Някои зарязват лозички, а ние градим

Следващата спирка от днешната обиколка на Бойко Борисов в Североизтока е Варна. Там министър председателят и кметът Иван Портних посетиха чисто нов построен храм.

Владиката благодари за поддръжката за църквата, манастири, което било залог за обединяване в откровената молитва. Именно през днешния ден е и освещаването на храма. " Вие сте човек на църквата ", сподели владиката и разясни, че за него Борисов е най-хубав човек, който им съдействал.

Именно по тази причина в символ на признателност го наградиха с медал " Свети Апостол ". Наред с това той получи и огромна икона на " Света Богородица " като подарък поради освещаването на храма.

Премиерът на собствен ред подсети, че огромната катедрала в центъра на града също се ремонтира. " Докато някой зарязват лозички и приказват нелепости, ние вършим и градим ", сподели той, очевидно визирайки изявлението по-рано на президента Румен Радев от Плевен.

Финансовият министър Кирил Ананиев се снабди с почетен знак и с икона за Спасителя. За заслуги и за построяването на храмове медал " Св. Прокопи Варненски " получи и кметът Портних, като владиката означи, че той се връчва за първи път.

" Вашето сърце не разреши да бъдат затворени нашите храмове ", обърна се към премиера владиката със сълзи на очи. Борисов подсети, че в никакъв случай няма да затворят църквите. Поясни, че в този момент с помощта на Господа, България е на доста по-добро състояние.

Иначе пред храма Борисов бе посрещнат с крясъци " Оставка " от дребна група хора, а той се пошегува: " Дядо Владика, не им харесва църквата ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР