Следващата седмица ще стартира национална операция на МВР, насочена срещу

...
Следващата седмица ще стартира национална операция на МВР, насочена срещу
Коментари Харесай

МВР подготвя операция срещу каналджийството

Следващата седмица ще започва национална интервенция на Министерство на вътрешните работи, ориентирана против каналджиите, прехвърлящи незаконно мигранти през България. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Народното събрание. Той беше привикан на чуване по искане на ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия, с цел да изясни каква е обстановката с престъпността в страната.

Според шефа на Министерство на вътрешните работи българската страна е предала информация на Турция за нейни жители, които вземат участие в сходни незаконни действия. Идеята е интервенцията да се организира редом на територията на двете страни, с цел да бъде по-ефективна. Демерджиев прикани депутатите да одобрят по-тежки санкции за трафика на хора.

Той съобщи, че полицията прави старания да употребява повече механически средства, в това число и дронове, посредством които да следи освен придвижването на мигрантите, само че и личните си чиновници. Вътрешният министър загатна това във връзка със случая, при който български жандармерист беше арестуван да транспортира мигранти по автомагистрала „ Тракия “. Според Демерджиев този арест демонстрира, че униформата не пази никого, когато става въпрос за гонене на закононарушения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР