Следващата седмица ще има разговори пред камерите между ГЕРБ и

...
Следващата седмица ще има разговори пред камерите между ГЕРБ и
Коментари Харесай

Започват да си говорят. Плевнелиев анонсира среща между ГЕРБ и Продължаваме промяната

Следващата седмица ще има " диалози пред камерите " сред ГЕРБ и “Продължаваме Промяната ” (ПП). Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), който дружно с някогашния външен министър Соломон Паси води контактната група в опит за сформиране на постоянно държавно управление.

" Бойко Борисов няма да участва, още е рано за лидерска среща. Но от страна на ГЕРБ ще взе участие Томислав Дончев, а от страна на Политическа партия - Асен Василев и Кирил Петков , плюс екипи на двете партии ", сподели Плевнелиев пред.

Той посочи, че контактната група няма да участва там, " само че двете политически партии стартират да си приказват, което намираме за извънредно положително ".

Досега контактната група се срещна първо, а по-късно и с. Политическа партия, " Демократична България " и Българска социалистическа партия споделиха, че няма да водят договаряния и че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ. " Възраждане " въобще не бяха поканени в диалозите.

Бившият министър председател Кирил Петков изиска лидерски договаряния с Бойко Борисов, които да се състоят в Народното събрание и да бъдат предавани. Според него те са значими поради политики, по които с ГЕРБ може да се работи дружно. Борисов обаче прикани водачите да се отдръпват. А Петков още веднъж сподели, че Политическа партия няма да поддържа ГЕРБ в опита за сформиране на кабинет с първия мандат.

Плевнелиев също сподели, че ще бъде мъчно да се сформира кабинет с първия мандат.

" С втори мандат - за какво не? Със сигурност третият мандат дава изключителни благоприятни условия. На нас доста ни се желае Демократична България да поемат самодейността, тъй като те имат златен късмет ”, добави обаче той.

Според него, в случай че Демократична България го направи, ще има поддръжката на ГЕРБ и Политическа партия.

“Това ще направи едно доста стабилно държавно управление, което може да направи чудеса ”, сподели още някогашният президент.

По думите му се водят и неофициални диалози, той е провел такива с Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер от Политическа партия.

“И към този момент имаме резултати ”, добави Плевнелиев във връзка идната среща сред ГЕРБ и Политическа партия.

Плевнелиев посочи, че той и Паси са потърсили ГЕРБ за основаване на контактната група.

“Съдбата ни събра с доктор Паси. В никакъв случай това не е концепция на Борисов и партия ГЕРБ ”, сподели той.

В предаването взе участие и самият Соломон Паси, който запитан дали съгласно него има късмет да се сформира държавно управление, отговори: " Не мога да кажа, това е отвън сферата на моята подготвеност ".

Той обаче разяснява, че България няма потребност от президентска република, с което се съгласи и Росен Плевнелиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР