Следващата седмица ще бъде далеч по-емоционална и значима за всички

...
Следващата седмица ще бъде далеч по-емоционална и значима за всички
Коментари Харесай

НСА отбелязва 75 години от рождението си, готви празнична програма

Следващата седмица ще бъде надалеч по-емоционална и значима за всички тези, тясно свързани с Национална спортна академия " Васил Левски ". На 15 ноември, сряда, Академията ще означи 75 години от рождението си. На тази дата през 1942-а в Аулата на Софийския университет, в наличието на представители на държавната администрация, задгранични посетители, преподаватели и
студенти, тържествено е намерено Държавното висше учебно заведение за телесно образование (сега НСА).

Този акт трансформира 15 ноември в най-значимата и подобаваща дата за Академията, на която да се организират представителни, просветителни и културни прояви. Основните празнувания на НСА тази година ще бъдат в интервала 30 ноември – 2 декември, когато ще се проведат Тържествено заседание на Академичната общественост, интернационален теоретичен конгрес и състезателен шоуспектакъл " Расте, само че не старее " в НДК – авторски театър с присъединяване на над 500 студенти и ученици на НСА.

Като въведения към тези празнични събития, навръх датата 15 ноември, от 10:00 часа в Заседателната зала на НСА, ще се означи Денят на Академията с тържествено честване на 75-годишнината на катедра " Мениджмънт и история на спорта ", която през днешния ден образова по една от най-модерните и перспективни специалности " Спортен мениджмънт ", както и по магистърската стратегия " Олимпизъм и спорт ".

В тези стратегии на катедрата своето образование през последните години избраха да проведат едни от най-известните български спортисти като Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Мария Гроздева, Станимира Петрова, Бончо Генчев, Тодор Янчев, Евгени Иванов, Владимир Манчев, Костадин Ангелов и доста други.
 Бербатов взе тапия от НСА @@@Катедра " Мениджмънт и история на спорта " е една от най-старите и авторитетни университетски структури в НСА " Васил Левски ". Тя води началото си от основаването на Държавното висше учебно заведение за телесно образование (ДВУТВ) през 1942 година. Нейното първо название е " Организация на телесното образование ", а след 1949-а се утвърждава като катедра " История, организация и ръководство на физическата просвета ". За своето 75-годишно битие катедрата е дала забележителен принос както в построяването на структурите на НСА, по този начин и в развиването на българската школа за подготовка на спортни експерти, в развиването на спортната просвета и на олимпийското придвижване в България.

Kатедра " Мениджмънт и история на спорта " е най-малката катедрена конструкция в Академията. Въпреки това, с помощта на високото качество на образование и модерни просветителни стратегии, за последните 15 години е съумяла да приготви над 500 експерти по състезателен мениджмънт, а докторски стратегии в катедрата са защитили над 25 докторанти, в това число от Гърция, Турция, Македония, Сирия, Либия и други страни. Наред със своята академична активност катедрата е център на голям брой социално-културни и спортни начинания, на оживени връзки със спортния бизнес, с публични и държавни структури за развиването на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР