Следващата седмица се очаква да пристигне докладът на Европейската комисия

...
Следващата седмица се очаква да пристигне докладът на Европейската комисия
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Северна Македония: Очакваме положителен доклад от ЕС, който несъмнено ще ни ориентира за следващите реформи и дейности

Следващата седмица се чака да дойде отчетът на Европейската комисия за напредъка на Република Северна Македония, заяви вицепремиерът на страната по европейските въпроси основен договарящ с Европейски Съюз Боян Маричич, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Очакваме позитивен отчет, който безспорно ще ни ориентира за идващите промени и действия, с всичките му положителни и по-малко положителни оценки. Това ще бъде първият отчет от началото на договарянията и не чакам да има изненади ”, е споделил Маричич, представен от пресслужбата на кабинета си.

Маричич осведоми, че от 7 ноември, с началото на двустранните срещи скринингът на Република Северна Македония и този на Албания ще бъде разграничен, а фокусът на скрининга ще бъде върховенството на закона, промяната на обществената администрация и действието на демократичните институции в страната, за което се чакат пътни карти до март идната година. 

По думите му измененията в конституцията за включването на българите в нея е обвързване, което Северна Македония е поела, и не би било добре скринингът да бъде приключен, без да бъдат изпълнени другите отговорности, тъй като това би означавало и преустановяване на договарянията, написа в известието.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР