Следващата седмица руският президент Владимир Путин и китайският лидер Си

...
Следващата седмица руският президент Владимир Путин и китайският лидер Си
Коментари Харесай

Путин и Си ще обявят „нова ера“ за връзките, ще обсъдят Украйна

Следващата седмица съветският президент Владимир Путин и китайският водач Си Дзинпин ще подпишат съглашение, с което ще слагат началото на " нова епоха " във връзките, и ще обсъдят Украйна, съобщи формален представител на Кремъл.

" Лидерите ще подпишат... взаимно изказване за подсилване на всеобхватното партньорство и стратегическите връзки, които навлизат в нова епоха ", съобщи основният външнополитически консултант на Путин Юрий Ушаков в коментар, предаден от съветските осведомителни организации.

По думите на Ушаков Путин и Си ще подпишат и взаимна декларация за руско-китайското икономическо съдействие до 2030 година, като добави, че в развой на подготовка са към дузина други документи.

Двамата водачи ще напишат публикации за двустранните връзки, които ще бъдат оповестени в понеделник в съветски и китайски вестник, което е " значим сигнал в навечерието на същинските диалози ", сподели Ушаков.

Той добави, че войната в Украйна също ще бъде включена в дневния ред.

" Разбира се, спорът в Украйна ще бъде разискван. Високо ценим сдържаната, премислена позиция на китайското управление по този въпрос ", сподели Ушаков.

Той съобщи, че Пекин има " схващане за същинските аргументи за тази рецесия ", а Москва приветства оповестената предишния месец мирна самодейност на Китай по спора в Украйна.

В понеделник Путин и Си ще проведат " неофициална " среща на четири очи и вечеря преди договарянията във вторник, сподели Ушаков.

След това Си ще се върне в Пекин, добави съветникът на Кремъл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР