Следващата седмица регистрираните случаи на хора с COVID симптоми се

...
Следващата седмица регистрираните случаи на хора с COVID симптоми се
Коментари Харесай

Витанов с прогноза до колко дни ще започне пикът на ковид вълната

 Следващата седмица записаните случаи на хора с Коронавирус признаци се чака да доближат пикови стойности. Това написа във фейсбук профилът си математикът проф. Николай Витанов.

Математикът е изготвил дълготрайна карта на риска според проекта на Министерството на здравеопазването.

" Очакванията са маршът на аления цвят да спре. Тоест, ограниченията бавно да почнат да дават резултат в идващите 10 дни и да почнем да доближаваме пикови стойности за вълната “, написа математикът. Според него обстановката няма да се промени доста. “Ще си седи алена през идната седмица.

С две думи - що се отнася до записаните случаи на хора със признаци, там се чака постигане на пикови стойности “, споделя математикът.

Базовото репродуктивно число за деня е 1.260, което съгласно проф. Витанов не е малко. Той предвижда броя на дейните случаи  да пораства и през идната седмица. Няма да е леко ситуацията и в лечебните заведения и в интензивните отделения, разяснява проф. Витанов.

Според него е забавен фактът, че знакът за промяна на тренда за страната е навръх сериозната стойност.

" Което ще рече, че ограниченията идват тъкмо когато дифузното разпространяване стартира да става проебладаващо. Добър късмет има да се потисне, в случай че се съблюдават ", написа още математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР