Следващата седмица НАТО ще обсъди възможностите за разгръщане на допълнителни

...
Следващата седмица НАТО ще обсъди възможностите за разгръщане на допълнителни
Коментари Харесай

НАТО обсъжда разгръщане на допълнителни батальони по югоизточния фланг

Следващата седмица НАТО ще разиска опциите за разрастване на спомагателни батальони по югоизточния фланг. Това заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на взаимна конференция с английския министър председател Борис Джонсън в централата на пакта в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той добави, че Англия изпраща подкрепления по източния фланг с армия, кораби и самолети. Ясната ни цел остава постигането на политическо решение на рецесията, съобщи Столтенберг във връзка скупчването на съветски военни сили по границата с Украйна и в Беларус. По думите на Столтенберг съветската военна мощност в района става все по-готова за неочаквани дейности. НАТО не отстъпва от главните правила - за правото на всеки народ да избира своето бъдеще и за взаимната отбрана, уточни той. Генералният секретар означи, че НАТО е защитителен съюз, който работи в отбрана на мира.

Премиерът Джонсън разяснява, че в днешната рецесия не става дума единствено за Русия, а за одобряването на водещите правила за мир, сигурност и прогрес в света. Трябва да се опълчим на всеки опит за връщане към дните, в които ориста на народите се решаваше през главите им, от " велики сили ", добави той. Ако се придържаме към главните правила на НАТО и използван търпелива дипломация, ще намерим излаз от тази рецесия. Днес са застрашени разпоредбите, на които всеки народ разчита за своята сигурност, това е най-голямата рецесия за европейската сигурност от десетилетия, съобщи Джонсън. По неговите думи договарянията с Русия може да обиден разнородни въпроси от региона на сигурността, само че на договаряния не подлежат целостта и свободата в Европа, както и опцията НАТО да остави вратите отворени за разширение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР