Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.

...
Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 хил. лв.
Коментари Харесай

Кабинетът отпуска 0.5 млн. за откупуване на частни улици в Стара Загора


Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне към 500 хиляди лева за откупуване на частните улици на територията на някогашния Азотно-торов цех в Стара Загора. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, откакто посети региона и се срещна с служащи от разнообразни компании, където бизнес активност развиват 80 компании. Проблемът е, че дълги години липсва инфраструктура, тъй като притежателят им е банкрутирал.

Премиерът Борисов посочи, че идната седмица на съвещанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат изплатени 85 декара улици. „ Тук работят 900 души и не могат да вършат действителен бизнес. В Пловдив към този момент няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за фабрики. А тук държите 1500 декара и поради това, че са частни улиците, вложители не могат да дойдат “, сподели още министър председателят Борисов. Той напомни, че в Кърджали към този момент работят пет високотехнологични фабрики, като там е и най-големият иновационен център и посочи, че с изключение на големи фабрики се построяват и обществени центрове за служащите.

„ Неслучайно всички фабрики идват в България, тъй като ние вършим високотехнологични съставни елементи, ние вършим електрониката на колите, най-скъпите системи “, акцентира още министър председателят Борисов в Стара Загора.

След срещата с служащи от разнообразни компании министър-председателят Бойко Борисов прегледа разширението на индустриалната база на дружество за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР