Следващата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще се срещне

...
Следващата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще се срещне
Коментари Харесай

Кирил Ананиев ще се срещне с родителите на онкоболни деца следващата седмица 

Следващата седмица министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще се срещне с родителите на онкоболни деца, на срещата ще бъдат набелязани нужните промени, които да доведат до сполучливото им лекуване. Това разгласи министърът в Кърджали, където участва на приемането на две коли за спешна помощ от финален клас, с съоръжение за телемедицина, за потребностите на ЦСМП в родопския град.

Според министър Ананиев при случая с дребната Мими, която умря, казусът е пристигнал заради обстоятелството, че нужното лекарство за лекуването ѝ било свършило, а в това време производителят и носителят на правата не е обезпечил новите количества.

"От Министерството на здравеопазването поехме ангажимент и това ще го създадем, оттук насетне към този момент да се вършат групови поръчки за лекуването на онкоболните деца, а не както е до момента - протокол по протокол за всяко настрана дете ", сподели министър Ананиев.

От Кърджали той отговори на изказванията на Българска социалистическа партия през днешния ден в Народното събрание, съгласно които желал да затваря лечебни заведения в Северозападна България. "Не съм приказвал за закриване на лечебни заведения. Ставаше въпрос, че сега имаме два доста съществени казуса - демографския и този с медицинския личен състав ", сподели Ананиев. По думите му би трябвало да се направи преценка кои отделения в трите лечебни заведения - във Враца, Видин и Монтана, са мощни и дават високо качество на лекуването. "Когато идентифицираме положителните отделения в трите лечебни заведения, не става въпрос за никакво закриване, тогава жителите ще отидат там, където ще получат най-хубаво опазване на здравето ", разяснява министърът Ананиев.

В Кърджали той се срещна и шефовете на регионалните лечебни заведения в Кърджали, Хасково и Смолян, където тематиката бе методиката за финансиране на медицинските експерти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР