Следващата седмица хората от блока ще се срещнат с фирма,

...
Следващата седмица хората от блока ще се срещнат с фирма,
Коментари Харесай

Половин година след големия пожар в блок в Благоевград, семейства още не могат да се върнат в домовете си

Следващата седмица хората от блока ще се срещнат с компания, която ще заяви дефинитивно нужната сума за ремонта.

Половин година след пожара в блока в благоевградския квартал " Струмско " към момента има хора, които не могат да се върнат по домовете си. Причината е, че не е направено финално проучване на блока, както и подсилване на плочата сред последните етажи, при която има щета.

В момента единствено част от фамилиите от горелия тази есен блок са се върнали по домовете си, предава Българска национална телевизия. Живущите на по-високите етажи не могат да ремонтират жилищата си, поради поддалия панел. Така Десислава Малева към този момент шести месец е настанена в общинско жилище. Не знае по кое време ще може отново да заживее в дома си.

Със лични средства и помощта на донори хората към този момент са ремонтирали електрическата апаратура и са подменили канализацията. Ремонтиран е и асансьорът, само че най-вече ще бъдат разноските по възобновяване на плочата сред 7-ми и 8-ми етаж. За ремонтът и са нужни към 150 хиляди лв..

" Сумата, която споделят е доста огромна, ние няма по какъв начин да го създадем сами, всеки живее на боязън. Просто би трябвало по-бързи процедури, тъй като по-късно се усилват още повече разноските, строителните материали непрестанно порастват ", съобщи Теменужка Мешкова.

Община Благоевград ще отпусне по 450 лв. на семейство от фонда за обществени помощи. По огромна сума ще бъде непостижима за общината, защото във този фонд има заложени 50 000 лв.. Отпускането на повече би оставило извънредно нуждаещи се хора със болести, такива претърпели интервенции и обществено слаби лишени от финансова поддръжка.

Към този момента Община Благоевград е заплатила над 2700 лв. за лабораторни проучвания на постройката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР