Следващата седмица БСП ще започне разговори за вот на недоверие

...
Следващата седмица БСП ще започне разговори за вот на недоверие
Коментари Харесай

БСП започва консултации с ДПС и Воля за вот на недоверие

Следващата седмица Българска социалистическа партия ще стартира диалози за избор на съмнение против държавното управление с другите партии в съпротива - " Воля " и Движение за права и свободи. Предложението на социалистите към другите обединения ще бъде тематиката на вота да е обвързвана с корупцията, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според обясненията й тематиката е обширна и може да включва корупцията в разнообразни публични браншове: опазването на здравето, образованието, районното развиване или други сфери, защото на всички места имало мотиви.

" На парламентарна група взехме решение да излъчим екип, да помолим сътрудниците от Движение за права и свободи и " Воля “ да създадат същото и другата седмица публично да стартираме диалозите по тематиката на вота на съмнение и по кое време да го внесем ", сподели Нинова.

Конгресът на социалистите в събота даде мандат на Нинова да изиска избор против държавното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти.

В добавка водачът на " Воля " Веселин Марешки също е изказвал такава теза, само че на последните гласувания в Народното събрание групата му се цепи на две – такива, които поддържат ГЕРБ, и такива, които гласоподават против решенията на болшинството.

Преди ден водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ разгласи, че корупцията е сериозна тематика за внасяне на избор на съмнение.

За внасяне на избор на съмнение са нужни 48 подписа, а народните представители на социалистическата партия са 80, така че не е нужна поддръжката на другите политически сили. За събаряне на държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутата, т.е. и гласове на други партии. Заедно с Движение за права и свободи и " Воля " обаче гласовете могат да станат 118, което значи, че вотът ще е несполучлив, в случай че няма изчезнали депутати от болшинството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР