Следващата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз ще бъде обсъдена

...
Следващата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз ще бъде обсъдена
Коментари Харесай

В София ще бъде обсъдена следващата многогодишна финансова рамка на ЕС

Следващата многогодишна финансова рамка на Европейския съюз ще бъде разисквана в София. За форума в столицата идва еврокомисарят по бюджет и човешки запаси Гюнтер Йотингер.

Регионалното съдействие и превъзмогването на разликите сред обособените райони ще бъдат измежду главните тематики на диалог по време на конференцията на високо ниво, отдадена на идната многогодишна финансова рамка.

" В Европейския съюз съществуват големи разлики сред обособените страни-членки. От едната страна са чистите платци, а от другата са страните, които организират значими промени. С еврофондовете тези страни усилват конкурентната си дарба. Имаме и нови страни-членки, които имат потребност от структурно подкрепяне. Към тези разлики в този момент се прибавят нови провокации пред Съюза, които до момента нямахме и преди 5 години не можахме да предвидим. Това са миграцията, интеграцията на бежанци, защита на външните граници, спомагателна помощ за страни отвън Европейски Съюз, с цел да предотвратим аргументите за миграция към Европа ", сподели еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер при представянето на идната финансова рамка.

За първи път държавите-членки ще могат да изгубят пари, в случай че не съблюдават правилата на правовата страна.

" Rule of law (бел. ред. върховенството на закона) се употребява за опит за налагане на политическо вмешателство и неравно отнасяне на обособените страни “ - такава беше първата редакция на финансовия министър Владислав Горанов за идващия европейски бюджет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР