„Следващата Ивет Лалова” – това е един етикет, с който

...
„Следващата Ивет Лалова” – това е един етикет, с който
Коментари Харесай

Другата игра: Карин Околие или да бягаш към себе си

„ Следващата Ивет Лалова” – това е един етикет, с който родната лекоатлетка Карин Околие трябваше да се оправя както откри за добре още напълно рано в своята кариера. И по какъв начин да е иначе, откакто родената на 1 май 1994 година спортистка усъвършенства националния връх за девойки, старша възраст в бягането на 200 метра.

Вече на 23 години и с много повече опит зад тила си, надарената Околие описа по тази причина по какъв начин е почнала историята с леката атлетика. По думите й в рубриката „ Другата игра” в утринния блок на NOVA началото не е било по никакъв начин безпрепятствено.

„ Започнах с леката атлетика в учебно заведение. Беше извънредно неприятно, не ми харесваше да тичам. Всичко на стадиона ме отблъскваше. Правех всичко с извънредно доста старания от страна на учителката ми по физкултура. Изведнъж нещо изцяло се обърна в мен и атлетиката стартира да ми харесва”, разкри софиянката

„ Националният връх за 200 метра в младша възраст е нещо, което ми носи извънредно доста горделивост. Обичам да се връщам към това тичане. Тогава съумях някак си да се събера и да го реализира.”

„ Още от дребна нещата ми вървяха елементарно и бях доста надарена. Като пораснах, потънах в един интервал от 5 години на травми и неуспехи. Супер доста пъти съм си мислела, че е време да приключа, че съм се изчерпала. Треньорът ми Константин Миланов успяваше да ме убеди да опитам още една година, и още една, и още една. Чак през тази година съумях да изляза от това тресавище.”

„ Като си дребен, си мислиш, че всичко доста елементарно се реализира. Че ще станеш олимпийски първенец, в случай че тренираш доста. Това е по този начин, само че чак когато се сблъскаш с някои неща от професионалния спорт, разбираш защо иде тирада.”

„ Новата Ивет Лалова? Абсолютно нищожно е това, което хората мислят. Поне по този начин виждам нещата аз.”

„ Трябва да си на едно високо равнище, с цел да може този спорт да ти е прехраната, един тип. Трябва шампионатите да са високоплатени, да имаш спонсори, а и също помощ от страната. Доста неблагодарна специалност, бих споделила. Няма обаче друго като спорта, което да ти носи такива задоволство и наслада.”

„ В другите страни самият спорт е на по-високо равнище. Получава повече поддръжка от обществото, значи повече. Тук нещата просто стоят по различен метод и няма какво да създадем.”

„ Как станах фотомодел? Ами, то е нещо като занимание. Имам и личен блог, тъй като обичам да пиша, а това ме кара да се усещам свободна. Винаги съм харесвала литературата, още от учебно заведение. Започнах да пиша малко на смешка, само че считам, че имам капацитет за развиване в тази област.”

„ Аз съм „ микс” от нигериец и българка. Баща ми е роден в Нигерия, само че аз съм родена тук и съм отраснала в България. Майка ми и татко ми се разделиха още когато бях на 7 години, аз пребивавам с нея. С него се виждам доста рядко, въпреки че той също живее тук. Никога не съм била в Нигерия, само че от това, което съм чувала там от други нигерийци, нещата напълно не са розови”, призна още Околие.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР