Следващата голяма битка в света на бокса може да бъде

...
Следващата голяма битка в света на бокса може да бъде
Коментари Харесай

Джеф Хорн спря Гари Коркоран, за да запази титлата на WBO

Следващата огромна борба в света на бокса може да бъде сред Джеф Хорн и Терънс Крауфорд, само че това е за 2018-та година. Засега, превъзходната за Хорн 2017-та година завърши със солидна победа и сполучлива отбрана на купата на WBO в междинна категория.

Хорн (18-0-1, 12 КО) отхвърли кандидата Гари Коркоран (17-2, 7 КО) в 11-ия рунд на борбата им в Бризбейн, Австралия, откакто съдията Бенджи Естевес приключи срещата, действайки по директива от ъгъла на Коркоран, от където хвърлиха бялата забрадка.

Британецът се би самоуверено и направи всичко по силите си, само че Хорн се оказа прекомерно огромно затруднение за него. И двамата бойци претърпяха съществени пострадвания по време на борбата, само че аркада над лявото око на Коркоран беше главната причина за прекратяването на срещата.

29-годишният Хорн просто беше по-добрият боксьор на кръга. Австралиецът не остави опция на своя конкурент да приложи своя жанр на игра и водеше в съдийските карти и преди края на срещата - 100-90, 99-91 и 97-93.

"Знам, че Гари се беше подготвил добре за тази среща. Той несъмнено бе накара да дам всичко от себе си. Чувствах, че по едно време бях малко отвън темп, само че в последна сметка съумях да извоювам успеха ", съобщи Хорн след края на срещата.

Попитан за евентуална борба с непобеденият наложителен кандидат Терънс Крауфорд (32-0, 23 КО) през април, Хорн не даде прецизен отговор, само че в последна сметка може и да няма избор.

"Това е доста евентуално. Ако това е борбата, която всеки желае да види, допускам, че това ще се случи. Все отново това е развлекателен бизнес. Правим това, което почитателите желаят ", съобщи Хорн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР