Следващата година отбелязваме 140 г. от Освобождението на България, има

...
Следващата година отбелязваме 140 г. от Освобождението на България, има
Коментари Харесай

Деница Златева: Владимир Путин идва в България за честването на 140 години от Освобождението

Следващата година означаваме 140 година от Освобождението на България, има покана и увещание, че на честванията ще участва и съветският президент Владимир Путин. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева.

Русия е значим сътрудник в световния свят и би трябвало да има съдействие, изключително по тематики като интернационалния тероризъм, сподели още Златева. Тя разяснява и възможните цели за БГ председателството на Европейски Съюз. По думите й точно тогава се чака да се случат значими законодателни промени, свързани с европейската система за даване на леговище и в частност промени на така наречен Дъблинско съглашение. В тази връзка главен приоритет е миграцията и сигурността. Другият е обвързван с конкурентоспособността, растежа на стопанската система и заетостта. Четвъртият и петият приоритет са надлежно енергийният съюз и ролята на Европейски Съюз на международната сцена.

Според нея би трябвало да обърнем внимание и на националните цели. Такава тематика е Западните Балкани, Именно по тази причина тя прикани по време на БГ председателството да се одобри за европейското бъдеще на Западните Балкани. Златева изясни също, че ние държим доста на контракта за добросъседство с Македония. „ Той визира редица от противоречивите въпроси, само че също може и да се надгражда”, изясни тя и изрази вяра, че той скоро ще бъде подписан.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР