Следващата 2020-а ще е поредната доходоносна година за развиващите се

...
Следващата 2020-а ще е поредната доходоносна година за развиващите се
Коментари Харесай

2020-а ще е година на развиващите се стопанства

Следващата 2020-а ще е следващата доходоносна година за разрастващите се пазари, откакто вложителите прибавиха 11 трлн. $ в портфейлите си през последното десетилетие, сочи изследване на организация "Блумбърг ". Активите на тези стопанства от всички класове ще изпреварят по възвръщаемост противниците си от развития свят и най-обещаващи резултати се обрисуват в Азия. Общият размер на вложенията в акции и облигации на разрастващите се стопански системи сега надвишава 25 трлн. щ. $ - повече от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати и на Германия взети дружно.

Заключенията на анализаторите се основават на систематизираните прогнози на 57 световни вложители, стратези и търговци за резултатите на 12 водещи разрастващи се стопанства през 2020-а, събрани в интервала 26 ноември - 5 декември. Сред тях са специалисти от "Алианц глоубъл инвестърс ", "БНП Париба асет менджмънт ", "Дойче банк ", "Ай Ен Джи груп ", "Нордеа банк ", "Рабобанк ", "Мидзухо ", "Торонто - Доминиън банк ", "Уелс Фарго ", "Вангард асет меиджмънт " и други. В разбора са включени стопанските системи на Китай, Индия, Южна Корея, Индонезия, Тайланд, Русия, Турция, Полша, Южна Африка, Бразилия, Мексико и Аржентина.

Най-голямата движеща мощ за събитията през идната година ще остане комерсиалната свада сред Съединени американски щати и Китай, която диктуваше пазарните придвижвания през 2019-а. Непосредствено след нея по значителност се подрежда вероятността за напредък на китайското стопанство, която измества на трето място паричната политика на Федералния запас. Геополитическите опасности са петата по значимост движеща пазарите мощ, а негативната рентабилност на дълговите бумаги отстъпва на последното девето място откакто вълната от парични тласъци заля света и изпрати под нулата възвръщаемостта на задължения за над 11 трлн. щ. $.

Всичките класове активи на разрастващите се пазари - валути, акции и облигации - реализираха съществени триумфи през 2019-а, след най-сериозните за последните три години загуби през 2018-а, когато Федералният запас поведе "войнството " на международните централни банки да намаляват главните си лихви в поддръжка на хилавия напредък. Сред валутите първенец и през 2020-а ще е съветската рубла - най-печелившата парична единица от групата на разрастващите се стопански системи през 2019-а. След нея интервюираните специалисти класират индонезийската рупия, бразилският реал, индийската рупия, мексиканското песо и тайландският бат. Сред европейските "развиващи се " валути най-предната (осма) позиция е отредена на полската злота. Индонезия оглавява класацията по предстояща рентабилност на националните акции и облигации.

По континенти - Азия резервира челното си място при валутите и акциите. Латинска Америка, която през тази година бе разкъсвана от политически безредици, изпревари азиатците в класацията по предстоящи приходи от облигации. Най-ниски са желанията към акциите и задълженията на Европа, на Близкият изток и на Африка.

По сметки на организация "Блумбърг " общият размер на пазарната оценка на акциите на 26 разрастващи се пазари, включени в показателя на MSCI, се е нараснал с 6.6 трлн. $ от края на 2009-а. Междувременно, облигационните показатели Bloomberg Barclays, които покриват необятен набор разрастващи се стопанства, демонстрират, че през същия интервал в дълговите бумаги в районни валути са се влели 2.9 трлн. $, в деноминирани в щатски долари облигации - 1.7 трлн. $ и в излъчвания в евро - 237 милиарда $.

На въпрос за инфлационните трендове интервюираните 57 специалисти се сплотяват към упования за постоянен напредък на цените през 2020-а. В региона на бъдещата парична политика болшинството участници в изследването предвиждат лихвени намаления в 12-те разрастващи се стопанства, най-много - в Китай, Индия и Мексико. А във връзка с икономическата вероятност, множеството специалисти плануват напредък в Турция и в Бразилия и спад в Китай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР