Следваща пандемия е почти неизбежна. Това обяви милиардерът Бил Гейтс,

...
Следваща пандемия е почти неизбежна. Това обяви милиардерът Бил Гейтс,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Следваща пандемия е почти неизбежна

" Следваща пандемия е съвсем неизбежна ". Това разгласи милиардерът Бил Гейтс, съгласно който рисковете от тежко заболяване от Covid-19 към този момент са „ трагично понижени ”, предадоха международните организации, представени от technews.bg.

Говорейки пред Хадли Гембъл от CNBC на годишната конференция по сигурността в Мюнхен, Гейтс съобщи, че евентуалната нова пандемия евентуално ще произтече от друг патоген от този на фамилията на коронавирусите.

Но, съгласно предприемача, напредъкът в медицинските технологии може да помогне на света да се оправи по-добре с новата болест – в случай че вложенията се създадат в този момент. „ Ще имаме нова пандемия. Следващият път ще бъде друг патоген ”, сподели Гейтс.

Според него, две години след началото на пандемията на ковид най-лошите последствия към този момент са „ избледнели ”, защото големи елементи от световното население са придобили известно равнище на имунитет. Самата тежест на вируса е намаляла с най-новия вид – омикрон.

Въпреки това, споделя Гейтс, на доста места това се дължи на самия вирус, който основава несъмнено равнище на имунитет и „ е приключил по-добра работа… в сравнение с ние с имунизациите ”.

Той счита, че към този момент е „ прекомерно късно ” да се реализира задачата на Световната здравна организация да имунизира 70% от международното население доникъде на 2022 година Вместо да се гони тази цел, светът би трябвало да е подготвен да създава и популяризира имунизациите по-бързо. За задачата „ държавните управления [трябва] да влагат в този момент ”.

„ Следващият път би трябвало да се опитаме да го създадем не за две години, а за не повече от шест месеца ”, споделя Гейтс. Според него, технологията за осведомителна РНК (mRNA) ще създадат задачата постижима.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР