Следваме законовата процедура за спиране на строежа на (небостъргача) „Златен

...
Следваме законовата процедура за спиране на строежа на (небостъргача) „Златен
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Следваме законовата процедура за спиране на строежа на Златен век


Следваме законовата процедура за прекъсване на градежа на (небостъргача) „ Златен век “, не го вършим под публичен напън. Това сподели на брифинг министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Припомняме, че става въпрос за разрешителното за градеж. Спорът бе дали то е изтекло или не. До момента ДНСК се аргументираше за прекъсване на градежа единствено с нарушавания по плана, най-сериозното, от които е градивна смяна. По-конкретно - не са изпълнени по план отвори в стоманобетонна плоча за прилагане на подземни равнища.

Министърът Аврамова през днешния ден посочи, че след приключване на 7-дневния период на ДНСК ще бъде издадена заповед за прекъсване на строителството. „ След това съдът ще каже. Ние не считаме, че законът няма ретроактивно деяние – това е мнението на всички нас и на премиера. И съгласно нас тази заповед ще бъде постоянна във времето “, изясни Аврамова.

Заповедта за прекъсване на строителството се чака да бъде издадена на 15 април, стана ясно след срещата при премиера Борисов с представители на Инициативен комитет „ Лозенец “, кмета на София Йорданка Фандъкова и министъра на районното развиване Петя Аврамова.

Посланието от прекъсването на градежа на небостъргача е, че законът важи за всички, без значение кой е, разяснява от своя страна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Междувременно от " Артекс " разпространиха отворено писмо до премиера Борисов за осъществяване на среща във връзка със строителството на небостъргача " Златен век " в София. В него компанията упорства, че според член 153, алинея 4 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) строителното позволение остава годно до януари, 2020 година. " Г-н Премиер, един спор има две страни, само че постоянно една истина. Как без нашето присъединяване ще отсъдите кой е прав? Така както каните господин Мариан Башур, апелирам Ви поканете и мен ", написа в него шефът на компанията арх. Пламен Мирянов. В мнението се слага и въпрос за уронване на прстижа на компанията и се акцентира законността на градежа.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР