Следваме последователна и ясна политика по отношение на Летище София.

...
Следваме последователна и ясна политика по отношение на Летище София.
Коментари Харесай

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Следваме поредна и ясна политика във връзка с Летище София. Това сподели пред БТВ министърът на превоза Росен Желязков.

Вчера от Българска социалистическа партия оповестиха, че ще изпратят сигнал до Европейска комисия по отношение на концесията на летището. Според Желязков обаче дейностите на социалистите са прагматични и по този метод те следват политическите си визии:

„ Българска социалистическа партия постоянно са се разгласявали срещу концесиите, по едно и също време с това те са правили едни от най-големите и смислени концесии в България. Вземете концесията на Летище Бургас и концесията на Летище Варна ”, уточни Желязков.

По думите му няма неприятно от Българска социалистическа партия да сезират Европейска комисия, само че единствено когато имат съответни оферти.

Българското държавно управление ще се обърне наложително към Европейска комисия, когато бъде определен концесионер, с цел да може Комисията да ревизира участника и да ревизира дали има държавна помощ, както твърди Българска социалистическа партия, акцентира Желязков.

Министърът добави, че страната напълно обикновено поема ангажимент да не строи друго летище в радиус от 100 м., само че това не стопира частни вложители да строят.

„ В момента имаме капиталово предложение за летище „ София-запад ”, уточни той.

Относно проблема със арестувания либийски транспортен съд в български води Желязков увери, че Гранична полиция и Морската администрация са изпълнили уговорките си. Корабът беше върнат на пристанище в Бургас, с което българската страна демонстрира, че спомага казусът да бъде позволен.

България поставя дипломатически старания пакетът „ Мобилност 1 ” да бъде прегледан в границите на идващия Европейски парламент, сподели още Желязков. Приемането на пакета в границите на сегашния Екологичен потенциал би означавало принудително използване на по този начин написания правилник.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР