Препис: Конгресмен Тони Гонзалес за „Face the Nation“, 24 септември 2023 г.

...
Следва препис от интервю с републиканския представител Тони Гонзалес от
Коментари Харесай

Следва препис от интервю с републиканския представител Тони Гонзалес от Тексас, излъчено в „Face the Nation“ на септември 24, 2023.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега се обръщаме към конгресмена републиканец от Тексас Тони Гонзалес, който се присъединява към нас от Сан Антонио тази сутрин. Конгресмен, много неща трябва да обсъдим с вас, но искам да започна с този въпрос за какво трябва да се подготвим през следващите дни по отношение на спирането. Бяхте казали, че се противопоставяте на краткосрочна сделка, продължаващо решение, за да запазите финансирането на правителството в краткосрочен план. Говорителят Маккарти предложи 45-дневно краткосрочно споразумение с добавени в него гранични разпоредби. Все още ли си твърдо не?

REP. ТОНИ ГОНЗАЛЕС: Мисля... Добро утро, Маргарет, благодаря ти, че ме прие. Продължаващите решения не решават проблема, те просто ритат кутията надолу по пътя. И така трябва да се заключим в стаята и да решим проблема, а начинът, по който вие го правите, е чрез приемане на законопроекти за бюджетни кредити на консерваторите в Камарата и работа със Сената. Това е... Обадих се преди месец и казах, че сме на път към спиране, защото говорителят Маккарти иска това и президентът Байдън иска това. Всички чувстват, че това е политически проблем, че могат просто да се обвиняват един друг, кой ще бъде наранен най-много е американците - американската общественост. Така че трябва да се обединим и да приемем законопроекти за бюджетни кредити. Ето къде съм.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Но за да приемете тези 11 законопроекта, само един - един от 12-те е бил приет, трябва ви време и след това трябва да го изпратите до Сената , след това те трябва да го съгласуват, след това трябва да го изпратите на президента, най-вероятно нямате толкова време. Така че, без да се регистрирате за краткосрочна корекция, всъщност искате да видите спиране?

REP. ГОНЗАЛЕС: Не искам да видя спиране, но според моя опит, ако дадете на Конгреса повече време, те просто ще отнемат това време. Не е - времето не е равно на решения, точно обратното. Ако има твърда скала, тогава те са принудени да се съберат. И това е, от което смятам, че се нуждаем, трябва да имаме твърда линия, която да принуди всички да влязат в стаята и да прокарат тези законопроекти. Не искам да виждам затваряне, но няма съмнение, че страната върви към затваряне и всички трябва да се подготвят за това.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Имате ли доверие на говорителя Маккарти способност да ръководиш?

РЕП. ГОНЗАЛЕС: Знаеш ли, не бих заложил на Кевин Маккарти, но не бих заложил и срещу него. Аз съм в район, където просто се опитвам да държа главата си над водата. Знаете ли, тази гранична криза е съвсем реална. Това е... Това е Маргарет, много прилича на стрелба в училище във вашия град. И за съжаление твърде много американци знаят какво е това, или ураганът и тази гранична криза са все едно е ударил ураган от четвърта категория. Така че нямам време да разказвам за политическото бъдеще на други хора. Ние просто се опитваме да държим главата си над водата тук, в Тексас.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Е, ако има спиране, агентите на граничния патрул във вашия район готови ли са да се появят на работа по всяко време на мигрантски скок и да не получавате заплащане?

REP. ГОНЗАЛЕС: Знаеш ли, това е... това е грозната част от спирането, че ще имаш... ще имаш истински хора да бъдат наранени. Но в момента граничните патрули се появяват, за да работят в центровете за обработка. Те не са на полето, така че всъщност не си вършат работата. И те не са си вършили работата – 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Какво имате предвид?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ГОНЗАЛЕС:  И много, много агенти ми казаха, знаеш ли какво, Тони? Точно сега, искам да кажа, ще ви дам пример, в Ел Пасо, съоръжението, 200 агенти на граничен патрул са в това меко съоръжение, като се грижат за мигрантите, което означава, че не са на полето, защитавайки Америка от лоши актьори. Така че в много случаи те може и вече да са затворени.

МАРГАРЕТ БРЕНАН; Кой пречи на това?

REP. ГОНЗАЛЕС: Това е провалената администрация на Байдън. Знаете, когато говорим за граничната криза, знаем какъв е проблемът. Проблемът е – провалените имиграционни политики на Джо Байдън, ние виждаме изображенията, чуваме историите, но никога не чуваме решения. Нека... нека поговорим за някои решения. Първо, мисля, че къщата трябва незабавно да се заеме със законопроекта за бюджетните кредити за родината. Републиканците не могат да бъдат просто партията на реториката, ние трябва да бъдем партията на решенията и има някои решения в този законопроект. Едно от тях е, че настоявах много усилено и много от моите колеги да прекратят улавянето и освобождаването. Имам поправка в този законопроект за родината, която слага край на хващането и освобождаването. Друг е отново, агентите на Граничния патрул, те са извън играта. Хората, които вършат истинската работа, са шерифите и заместниците. И има програма, наречена stone-Stone Garden и има ъпгрейд от 10 милиона долара за това. Това помага с жива сила и оборудване за борба с граничната криза. Но третата част, която бих казал, че е най-важна, са полетите за репатриране. И когато се срещнах със секретар Майоркас по-рано тази седмица, това го попитах, за полети за репатриране. Което означава, че ако някой не отговаря на изискванията за убежище, не го транспортирате с автобус до Ню Йорк, не го изпращате в Ел Ей, не го пускате да отиде на други места, а го изпращате обратно в страната му на произход. Ако направим това, така кризата приключва в краткосрочен план и след това в дългосрочен план, трябва да има някакво движение по имиграционната реформа и в Конгреса.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Не можете да направите това с венецуелците, част от проблема тук. Секретар Майоркас заведе президента на Хондурас до границата вчера. Изпратиха военни членове да работят в офиси, предоставиха на половин милион венецуелци тези разрешителни за работа, потенциално, подкрепяте ли нещо от това?

REP. ГОНЗАЛЕС: В моите очи това върви по грешен начин - 800-800 войници до границата не решават нищо. Може и да са човешки конуси, ако не им позволите да взаимодействат с мигранти. Трябва да изпратите имиграционни съдии на границата и тези дела да бъдат разгледани за дни, а не за години, и ако го направят - не отговарят на изискванията, отново ги изпратете обратно. Знаете, даването на работни визи на венецуелци. 500 000, между другото, това само прави имиграционната реформа по-трудна в Конгреса, защото по същество това, което направихте, сте вие ​​- насърчихте тези, които са дошли нелегално, и тези хора са дошли нелегално в страната ни, и вие им давате достъп до работа. Това подкопава всичко, което правим в Конгреса, за да се опитаме да се обединим. Истинското решение е да се намери Венецуела да работи с Венецуела и други страни, за да си върне част от хората. Бих се радвал да видя секретар Блинкен, ще се срещна с него следващата седмица. Бих се радвал да видя министър Блинкън да прекарва повече време в полукълбото, решавайки тези трудни проблеми с някои от нашите чуждестранни съюзници и партньори.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Говорителят Маккарти каза, че ще има някаква граница свързани разпоредби в тази потенциална продължаваща резолюция, вие току-що изложихте цял куп неща, които искате. Ако те бъдат поставени на масата, бихте ли променили решението си за краткосрочна сделка?

REP. ГОНЗАЛЕС: Знаеш ли, Маргарет, има... има разлика между фантазията и реалността и аз живея в реалността. Моят район е засегнат от реалностите на тази гранична криза. Така че не търся сметка за съобщения, която казва всички правилни неща и не постига нищо. Това е още веднъж причината, поради която седнах със секретар Майоркас тази седмица и казах, кои са някои реални осезаеми неща, които можем да постигнем днес? Така че в моите очи едно продължаващо решение, което съдържа само фалшиви неща, не ни сближава. Това, което трябва да направим, е да начертаем твърда линия в пясъка и да приемем законопроекти за бюджетни кредити и да ги прехвърлим в Сената и да работим със Сената, за да получим това в крайна сметка да бъде подписано от президента.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Добре , конгресмен, благодаря ви много и часовникът тиктака точно. Face The Nation ще се върне след една минута. Така че останете с нас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР