Препис: Конгресмен Дийн Филипс за „Face the Nation,“ 6 август 2023 г.

...
Следва препис от интервю с Демократическата партия Дийн Филипс от
Коментари Харесай

Следва препис от интервю с Демократическата партия Дийн Филипс от Минесота, излъчено в „Face the Nation“ на август 6, 2023 г.

МАЙОР ГАРЕТ: Добре дошли отново, избрахме конгресмен демократ от Минесота Дийн Филипс, който всъщност би могъл да отговори на въпрос, на който е дал малко енергия, ще се кандидатирате ли за президент срещу Джо Байдън?

РЕП. ДИЙН ФИЛИПС: Е, майоре, още не съм решил. Но ще ви кажа защо съм тук. И загубих баща си във Виетнам през 1969 г. Живях с прабаба и дядо си две години и половина, а майка ми беше на 24 и овдовя. Бях осиновен, когато бях на три години от необикновен баща в едно забележително семейство. Знам малко за живота от двете страни на предимството. И се събудих сутринта след изборите през 2016 г., тези, за които току-що говорихте, видях страх в очите на дъщеря ми, на двете ми дъщери. В този момент разбрах, че милиони американци изпитват същия страх от поколения. И им обещах, че ще направя нещо, кандидатирах се за Конгреса. И проведох кампания, в която всички бяха поканени. Това беше моят слоган. Слушах демократи, републиканци, независими и открих, че всички искат едно и също нещо, всички. Искаме да сме в безопасност. Искаме да имаме сигурност, както икономическа, така и друга, искаме възможност и искаме единство, служейки на нашата страна, и Конгресът беше радост.

Знам, че не чувате това твърде често, беше радост. И открих, че всички по средата, огромното мнозинство от американците са болни от гняв, казвайки ни, че сме по-разделени, отколкото сме в действителност. Писнало им е членовете на щатските къщи на Конгреса да се атакуват един друг, вместо да атакуват проблемите. Те искат семействата си обратно, приятелствата обратно, общностите си обратно, искат единство. И аз искам да им дам глас. И второ, искам да дам глас на демократите. Аз съм страстен демократ през целия си живот, вдъхновен от Хюбърт Хъмфри и Мартин Лутър Кинг. Демократите ми казват, че искат не коронация, а искат състезание. Проучването на New York Times от тази седмица показва, че 55% от гласоподавателите на Демократическата партия искат някакви алтернативи на настоящите хора в първичните избори. 83% от тези под 30. Демократите под 30 искат алтернативи, а около 76% са независими. Така че просто искам да изложа своя случай – 

МАЙОР ГАРЕТ: Кога ще решите? Кога ще решиш?

РЕП. ФИЛИПС: Мисля, добре, нека стигна до моята гледна точка. Добре. Така че, ако не се вслушаме –

МАЙОР ГАРЕТ: Дадох ви малко място.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИЛИПС:  Да, имаш, ако не се вслушаме в този призив, срам за нас. И вярвам, че последствията ще бъдат катастрофални. Така че моят призив е към тези, които са добре позиционирани, добре подготвени, имат добър характер и компетентност, те знаят кои са, да се намесят, защото демократите и страната имат нужда от конкуренция. Прави всичко по-добро. Това е моето обаждане към тях в момента.

МАЙОР ГАРЕТ: Значи, ако те не го направят, вие ще го направите?

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИЛИПС:  Не казвам, че ще го направя. Мисля, че съм в добра позиция да бъда президент на Съединените щати– 

МАЙОР ГАРЕТ: Имате.

РЕП. ФИЛИПС: Не вярвам, че съм в добра позиция да се кандидатирам за това в момента. Хората, които са, трябва да се включат, защото трябва да посрещнем момента. Моментът е сега. Това пита страната.

МАЙОР ГАРЕТ: Дадох ви малко място за бягане. Така че нека уточним отговорите, ако можем. Може ли президентът Байдън да победи Доналд Тръмп?

REP. ФИЛИПС: Мисля, че може. Но мисля, че единственият начин да се определи това, обективно, е да се премине през процес между другото, преди да е станало твърде късно. И искам да ви кажа това за президента Байдън, невероятен човек, обичам човека, той е компетентен. Той е почтен. Вярвам, че неговата почтеност е неопетнена, той е водил тази страна през изключително трудни времена. И това не е за него. Тук става въпрос за слушане на хората и се страхувам, че в този балон тук във Вашингтон хората наистина оглушават наистина бързо и ние трябва да слушаме. Ето за това става въпрос. Това е моят призив за действие.

МАЙОР ГАРЕТ: Оценете кампанията на Робърт Кенеди-младши.

ПРЕДСТАВИТЕЛ. ФИЛИПС: Ами, първо, харесвам конкуренцията. Радвам се, че хората виждат адекватен състезател, а не този, който търся. Не вярвам, че е демократ. (КРЪСТОСЕН РАЗГОВОР) Позволете ми да кажа следното – (КРЪСТОСЛЕН РАЗГОВОР) Мисля, че има нещо показателно, мисля, че той използва много подобна игра на бивш президент, който направи същото в Републиканската партия преди малко. И мисля, че трябва да внимаваме с това. Мисля също, че затова имаме нужда от алтернативи. Не вярвам, че е демократ. Вярвам обаче, че речта е добра, повече реч е още по-добра. Нуждаем се от алтернативи за огромното мнозинство от средата в Америка–

МАЙОР ГАРЕТ: Нека се уверя, че чух това правилно, не вярвате, че Робърт Ф. Кенеди младши е демократ?

РЕП. ФИЛИПС: Не-не от позициите, които заема, не.

МАЙОР ГАРЕТ: Оценете Корнел Уест. Притеснявате ли се, че ще се кандидатира като кандидат на Зелената партия?

REP. ФИЛИПС: Да. Всеки, който иска да обърне страницата и да отиде в бъдещето в тази страна, трябва да се тревожи за кандидатурата на Корнел-Корнел Уест. Всяко влизане на трета страна, което би взело гласове от всеки, който ще се изправи срещу вероятния кандидат от Републиканската партия и това вероятно е Доналд Тръмп. Така че бих помолил г-н Уест, бих помолил другите, които обмислят кандидатури от трети страни, да помислят за вашето наследство, да помислят за бъдещето и да се консолидират около влизането в първичните избори на Демократическата партия, защото затова имаме първични избори.

МАЙОР ГАРЕТ: Объркан съм. Конгресмен, ако има разговор, който според вас трябва да се проведе в рамките на Демократическата партия относно алтернатива на действащия президент на Съединените щати, защо водещият претендент за това не е действащият вицепрезидент на Съединените щати Камала Харис?< /p>

РЕП. ФИЛИПС: Мисля, че имаме... Мисля, че живеем в епоха на страх. Ами ако изляза от линията? Ами ако аз поема моята партия? Познавам чувството тази седмица, аз--

[CROSSTALK]

МАЙОР ГАРЕТ:  Тя не е ли квалифицирана?

РЕП. ФИЛИПС: Мисля, че тя е абсолютно квалифицирана. Всъщност мисля, че е представена погрешно. Мисля, че всеки в тази страна трябва да отдели малко време и да седне с хората, да ги наблюдава, да ги опознае, преди да прави заключения. Мисля, че тя е по-компетентна и способна, отколкото много хора й признават. Работата на вицепрезидента не е лесна.

МАЙОР ГАРЕТ: Според вас тя щеше ли да бъде очевиден наследник, ако по някаква причина президентът на Съединените щати не искаше номинацията в 2024?

РЕП. ФИЛИПС: Радвам се, че зададохте въпроса. И моят отговор е наистина прост: конкуренция. Колкото е възможно повече хора с таланта, времето, енергията и етиката да влязат в начален курс, трябва да го направят. Имаме 12 републиканци като опции за първичните избиратели на Републиканската партия. В момента имаме само трима от демократическата страна. Вярвам в конкуренцията. Ние сме Демократическата партия. Демокрацията означава свободата да правиш избори, а ние нямаме много от тях.

МАЙОР ГАРЕТ: Нека ви задам един исторически въпрос. Вие споменахте имената на много демократи от Минесота, позволете ми да спомена името на още един. Юджийн Маккарти се кандидатира през 1968 г. срещу добре позициониран президент със значителни постижения по точки от дневния ред на Демократическата партия. Той каза, че причината, поради която е трябвало да се кандидатира, е заради огромния проблем с Виетнам, който трябва да бъде решен. Дийн Филипс, какъв е Виетнам на тези избори?

РЕП. ФИЛИПС: Виетнам на тези избори? Мисля, че всеки знае. И става дума за обръщане на страницата към бъдещето. Това е Виетнам в момента. Това е блатото, в което се намираме. Г-н Хърд, когото току-що имахте в шоуто, ако можехте да видите зелената стая преди малко, приятелството между демократи и републиканци, които всички искат едно и също нещо, беше представено точно там. И искам да напомня на американския народ, че това е Виетнам в момента. От блатото, в което се намираме, няма да излезем от един лидер. Ако всички си направят пауза, започнат отново да протягат ръце един към друг, започнат да избират и подбират хора с компетентност и добър характер, ще се измъкнем от това и аз съм оптимист.

МАЙОР ГАРЕТ : Дийн Филипс, конгресмен от Минесота, демократ, поддържайте връзка.

РЕП. ФИЛИПС: Благодаря ви, майоре.

МАЙОР ГАРЕТ: Ще се върнем след малко.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР