Следва препис на интервю със сенатор Тим Скот, републиканец от

...
Следва препис на интервю със сенатор Тим Скот, републиканец от
Коментари Харесай

Препис: Сенатор Тим Скот за „Face the Nation,“ 8 октомври 2023 г.

Следва дубликат на изявление със сенатор Тим Скот, републиканец от Южна Каролина и претендент за президент на Републиканската партия през 2024 година, което беше излъчено на „ Face the Nation “ на 8 октомври 2023 година

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Сега желаеме да отидем при сенатора от Южна Каролина и републиканския претендент за президент Тим ​​Скот. Добре пристигнали още веднъж във Face The Nation.

СЕНАТОР ТИМ СКОТ: Благодаря ви, Маргарет. Радвам се да съм още веднъж с вас.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Знаете ли, броят на работните места в петък разруши упованията. Това сподели известна икономическа инерция. Всъщност наемането на чиновници в ресторантьорството се връща към равнищата отпреди пандемията. Това наподобява подкопава аргумента ви, че стопанската система е разрушена.

SEN. СКОТ: Е, всичко, което би трябвало да извършите, е да говорите със средностатистическото американско семейство и да ги попитате какво усещат – по какъв начин се усещат по отношение на „ Биденомиката “. Отговорът е доста елементарен. Загубихме над 5000 $ покупателна дарба от януари 2021 година Можете също да ги попитате за цената на газа, 40% по-висока през днешния ден, в сравнение с беше тогава, 20% по-висока за вашето електричество, 20% по-висока за вашата храна. За човек, който е израснал в домакинство със самотна майка, затънала в беднотия, когато видите този тип инфлация през последните две години, това е опустошително за междинното американско семейство. Винаги би трябвало да честваме основаването на работни места, само че в никакъв случай не би трябвало да забравяме, че получихме 52 поредни заплати, 52 поредни заплати със загуба на покупателна дарба.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: И вие обвинявате политическото управление, а не федералното Резервация?

SEN. СКОТ: Добре, в случай че мислите за обстоятелството, че през последната, допускам година и половина, видяхме 16% инфлация, откогато Джо Байдън встъпи в служба, което докара до 11 поредни нараствания на лихвените проценти, този напън върху стопанската система сигурно сътвори пукнатини и пукнатини в цялата стопанска система. Това беше породено от неналичието на водачество и схващане на Джо Байдън по какъв начин да основава работни места в Америка. През първото тримесечие на тази година видяхме напредък на нашата стопанска система от един %. Като идващ президент на Съединените щати, това, което ще направя, е да се съсредоточа върху основаването на работни места тук, в Америка. Моят проект „ Произведено в Америка “ е в основата на моето „ създаване, а не заемане “, като имам повече от три милиона работни места, основани в енергийния бранш, виждайки два милиона работни места посредством нововъведения –

(CROSSTALK)

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Работата обаче не е проблем.

SEN. СКОТ: – и още четири милиона работни места заради основаването на работни места във високотехнологичното произвеждане в Америка посредством преместването на нашите заводи вкъщи. Съжалявам, Маргарет, какво сподели?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Казах обаче, че работата не наподобява да е казусът. Но... само че желая да повдигна нещо съответно за вашия стопански проект, тъй като редакцията на Wall Street Journal, която е консервативно настроена, похвали доста елементи от него. Но те се стопираха на обещанието ви да предложите данъчен заем за деца на бременни дами, като го подлагаха на критика, че „ това е обществена политика, маскирана като стопанска система “. Защо те и други републиканци бъркат?

SEN. СКОТ: Е, ето го въпросът. Искаме ли да намерим метод да насърчим живота в тази страна? Мисля, че отговорът е да. Създавайки просвета, която е от изгода за самотна майка като тази, която ме отгледа, когато тя забременее, за какво да не разтеглим данъчния заем за деца досега, в който майката разбере, че е бременна? Нека й дадем тази изгода. Всяко едно нещо, което вършим, което предизвиква фамилията и предизвиква майките да продължат напред, мисля, че това е нещо положително. В интерес на истината, в случай че погледнете данъчния кодекс на нашата страна, единственото нещо от 30-те години на предишния век, което виждаме в нашия данъчен кодекс, е данъчният кодекс да сътвори типа Америка, който желаеме. Това е една от аргументите, заради които през 2017 година написах Закона за понижаване на налозите и заетостта. Едно от нещата, които направих, взех поради, че майка ми, самотна майка, самотната майка през 2017 година, е давала приблизително към 40 000 $ на самотна майка, намалявайки налозите си със 70%, създава повече запаси, с цел да може да постави повече храна на масата и хвани светлините запалени, в никакъв случай няма да се откажа от това да оказвам помощ на самотни майки като тази, която отгледа мен и майките като цяло, да бъдат в по-добра позиция да се грижат за фамилиите си. Не ме интересува кой не е склонен с това.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Чудя се тук във Вашингтон за парализата, която виждаме в Камарата в този момент, когато нямат представител и не могат преместете главното законодателство по отношение на законопроект за защита или държавно финансиране, до момента в който не решат това. Сенатът е във почивка до 16 октомври и те не са приели никакви законопроекти за разноските. И по този начин, до каква степен сте уверени, че Конгресът ще избегне прекъсване идващия месец?

SEN. СКОТ: Е, имаш време до 17 ноември да схванеш това, Маргарет. Без подозрение ще кажа, че пътят към социализма минава тъкмо през разграничена Републиканска партия. Когато имате 221 членове на партията в Камарата, имате потребност от 218, с цел да изберете представител. Едно от нещата, които би трябвало да създадат, е да останат зад затворени порти. Нека да разберем това авансово. Ще се съсредоточа върху основаването на алена вълна, където имаме по-голямо болшинство в Камарата на представителите, в сравнение с имаме през днешния ден, ще си върнем болшинството в Сената и като идващ президент на Съединените щати ще свършим работата.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Имате ли поради ръководител на Камарата?

SEN. СКОТ: Не го върша. Едно от нещата, които забелязах за тези от нас отвън Къщата, последното нещо, от което се нуждаем, са повече гласове в Къщата. Ти-ти-ти си брилянтна жена, разбираш това, както всеки различен, има доста фракции в Къщата. Последното нещо, от което се нуждаем, са повече гласове извън, които да натежат в Камарата на представителите.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че звучи, като че ли не сте съгласни с Доналд Тръмп по отношение на решението му да влезе в това, знаете ли, на пречките за помощта-- 

SEN. СКОТ: Да.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Една от пречките е помощта за Украйна, за която знам, че сте споделили, че е жизненоважна за ползите на Съединени американски щати. Как да убедите неохотните републиканци да се причислят?

SEN. СКОТ: Е, Маргарет, едно от нещата, които видяхме в последния пакет за помощ, което липсваше, беше единствено четири милиарда $ за довеждане докрай на строителството на стената, пет милиарда $ за потребление на наличната военна технология за наблюдаване на нашите граница, с цел да спре 70 000 американци от загубата на живота си през идващите 12 месеца, тъй като видяхме това през последните 12 месеца. Така че, в случай че можете, по този начин да се каже, да ходите и да дъвчете дъвка по едно и също време, в случай че решите казуса с националната ни сигурност на южната ни граница, в допълнение към помощта за Украйна, ще имате подобен пакет, който множеството американци и почтено казано, множеството членове на двете камари ще подпишат.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Значи казвате, че вместо да вършиме позитивни причини по отношение на Украйна, с цел да убедите републиканците, би трябвало да им предложите тласък въз основа на границата, че те би трябвало да бъдат групирани дружно?

SEN. СКОТ: Не, споделям, че нашата граница - споделям, че нашата граница е несигурна, рискова и необятно отворена, тъй като това е тъкмо методът, по който Джо Байдън го искаше. За да реализираме напредък-- 

(CROSSTALK) 

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: -- Но Конгресът също по този начин не е законодателствал нищо, което да промени това.

SEN. СКОТ: -- би трябвало да се оправим с националната - вие би трябвало да се справите с вашата национална изключителна обстановка, която включва нашата южна граница. Съжалявам, не те чух. към този момент говорех. Какво казахте?

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Съжалявам. Съжалявам. Знам, че постоянно е мъчно с отдалечено. Казах, че Конгресът също не е приел закони.

SEN. СКОТ: Е, имаме. Искам да кажа, почтено казано, фактът е, че Джо Байдън преднамерено е оставил южната ни граница необятно отворена. Беше съзнателно. Той не си е мръднал пръста да направи нещо друго, с изключение на безусловно да разпродаде строителния материал за стената. Това ни споделя по какъв начин тъкмо се усеща той. Това е кметът, кметът на... кмета Адамс на Ню Йорк, губернатор Хочул, който му обърна внимание, тъй като следва избирателен цикъл. И по този начин те са по-загрижени за мненията на сините щати, сините градове, в сравнение с са 70 000 американци и тези фамилии, които са изгубили околните си поради фентанил: нещо, в случай че имахме стена, в случай че имахме технологията на границата, можем да спасим десетки хиляди американски животи. И като идващ президент, тъкмо това ще направя.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че, само че вие сте в Конгреса сега и Конгресът е този, който ще напише и евентуално ще реалокира някои от тези гранични законопроекти. И по този начин, какво желаете да видите особено включено в пакета за помощ за Украйна, който споменахте? Ако – в случай че границата би трябвало да бъде част от него, какъв е крайният резултат за Тим Скот?

SEN. СКОТ: Нека ви дам няколко части от това. Първо, 10 милиарда $ за довеждане докрай на стената. Номер две, пет милиарда $ за военна технология. Номер три, дано възстановим политиката „ Останете в Мексико “. Четвърто, дано възстановим някаква форма на Дял 42, незабавна здравна помощ за фентанил, не за Коронавирус, тъй че да можем да продължим да понижаваме броя. И номер пет, дано променим политиката за леговище, тъй че да сме в по-добра позиция за търсещите леговище, първо да го потърсим в страна, прилежаща на тази, от която идват.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Така че тази седмица държавното управление на Венецуела разгласи, че са се съгласили да одобряват назад в страната си някои от мигрантите, минали нелегално в Съединените щати. Това не се беше случвало от известно време. Подкрепяте ли тази дипломатическа самодейност на администрацията на Байдън?

SEN. СКОТ: Е, няма подозрение, когато администрацията на Байдън реши да даде разрешителни за работа на тези венецуелци, бихте очаквали единствено ускорение на повече венецуелци, идващи в страната ни, почтено казано, незаконно. И по този начин да забележим по какъв начин администрацията на Байдън намира здрав разсъдък е нещо положително. Иска ми се просто да го бяха намерили през януари 2021 година

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Има редица неща по въпроса, които бихме могли да разгледаме, само че аз съм наясно с времето. И желая да ви попитам – вие бяхте в Капитолия по време на нападението на 6 януари и си припомням блестящо облика ви със затворени очи в молитва, държейки се за ръце с тогавашния вицепрезидент Майк Пенс по време на насилието оня ден. Доналд Тръмп, несъмнено, както знаете, не искаше тези избори да бъдат удостоверени. Само тази седмица Лиз Чейни, която беше един от следователите на 6 януари, сподели, че Джим Джордан знае повече от всеки различен за това, което Тръмп е възнамерявал, изтъквам, „ в случай че републиканците решат, че Джим Джордан би трябвало да бъде ръководител на Камарата, към този момент няма да има всеки вероятен метод да се спори, може да се разчита на група определени републиканци, с цел да отбрани Конституцията. " Това нейно разобличаване тревожи ли ви?

SEN. СКОТ: Добре, номер едно, нямам визия какво е знаел или не е знаел Джим Джордан. Нямам визия какво е споделила Лиз Чейни или има обстоятелства към нея. Ще се съсредоточа върху нещата, за които в действителност знам нещо. И това, което знам е, че запазването на американската фантазия за идващото потомство е повода да се кандидатирам за президент. Така че ще се съсредоточа върху възобновяване на вярата, основаването на благоприятни условия и отбраната на Америка, която обичаме. Намеците и слуховете, не мога да отговоря на тях, тъй като нямам визия защо, по дяволите, приказва тя или какво той е направил или не е знаел.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Е, тя беше една на проверяващите. Така че евентуално това е повече от подмятания. Всъщност един от водещите следователи. Изобщо любопитни ли сте дали е имало съучастници в Конгреса?

SEN. СКОТ: Слушай, мисля, че има следствие, тази част от процеса - това е част от процеса. Ето какво питате: вие ме молите да преценява нещо, за което нямам визия. Няма да се преструвам, че знам нещо, което просто не знам.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Е, откакто бях там оня ден и очевидно бях загрижена, както проличава в този облик, аз... аз желаех да знам по какъв начин мислите за това, като се има поради, че това е много обвиняване. И този човек е някой като евентуален представител, с който бихте работили напълно непосредствено. И в случай че сте президент, евентуално може да се наложи да продължите да работите с.

SEN. СКОТ: Е, сигурно ще продължа да работя с всеки, който желае да сложи дневния ред на Америка, целите на Америка въз основа на това, за което американският народ приказва преди всичко. Това значи да разгледаме стопанската система на Байдън и да намерим метод да подсигуряваме, че това няма да се случи по време на моето ръководство. Това значи основаване на работни места. Готов съм да работя с Камарата на представителите и Сената, почтено казано, уповавам се ново болшинство в Сената, освен да приключим граничната стена, само че и да се уверим, че използваме технологията, която вие и аз обсъдихме по-рано. Готов съм да работя с всеки за отприщването на всеки един енергиен запас, който имаме в тази страна, и за удвояване на нуклеарното произвеждане през идващите 10 години. Това, което не искам да върша, е да повеждам диалог за някого и нещо, което те сякаш знаят, само че аз нямам способността да различа.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Разбрано. Ако някой различен с изключение на Доналд Тръмп, като вас, завоюва първичните избори за републиканците. Страхувате ли се от бъдещо политическо принуждение в тази страна?

SEN. СКОТ: Не го върша. Слушайте, едно от нещата, които всички би трябвало да ценим и почитаме в Америка, е, че ние сме безусловно градът на хълма. В някои елементи имаме поляризирана Америка. Но всяко едно място, където пътувам, всеки щат, в който отида, всеки град, в който съм, единственото нещо, което си потеглям е, че се учудвам на добротата на американския народ. Народът ни е мощен, държавното управление ни е едва. Просто би трябвало да продължим да сплотяваме тази нация и това е едно от нещата, които пазя през последните пет месеца и се надявам да поддържам като идващия президент на Съединените щати.

МАРГАРЕТ БРЕНЪН: Тим Скот, сенатор, благодаря ви за отделеното време през днешния ден.

SEN. СКОТ: Да, госпожо. Да, госпожо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР