Следственият комитет (СК) на Руската федерация обяви, че е задържава

...
Следственият комитет (СК) на Руската федерация обяви, че е задържава
Коментари Харесай

Заловена е неонацистка банда, планирала да убие руския тв журналист Владимир Соловьов

Следственият комитет (СК) на Руската федерация разгласи, че е задържава група неонацисти, възнамерявала убийството на известния съветски тв публицист Владимир Соловьов, предават съветските медии.

" В хода на следствието следователите взаимно с Федералната работа за сигурост са открили лицата, подготвяли убийството на Соловьов ", оповестяват от Семеен кодекс.

Шестимата съучастници са членове на неразрешената в Русия неонацистка терористична организация National Socialism/White Power. Всички те са обвинени в осъществяването на закононарушението.

В хода на извършените обиски са открити и конфискувани съставни елементи за разработване на самоделно взривно устройства, доста оръжия и муниции, нацистка символика, както и наркотични субстанции.

Иззети са и подправени украински паспорти на арестуваните, които те трябвало да употребяват след осъществяване на закононарушението.

Заподозрените са арестувани, кледствието ще желае от съда непрекъснат арест, разгласи представителят на Следствения комитет Светлана Петренко.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР