Следственият комитет на Руската федерация съобщи в понеделник, че е

...
Следственият комитет на Руската федерация съобщи в понеделник, че е
Коментари Харесай

Русия образува производство срещу съда в Хага след заповедта за арест на Путин

Следственият комитет на Руската федерация заяви в понеделник, че е образувал наказателно произвеждане против прокурора и съдиите от Международния углавен съд (МНС), които издадоха заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин.

В петък съдът в Хага заяви, че е издал заповед за ареста на Путин, който е обвинен във военно закононарушение, обвързвано с “незаконно депортиране ” на локалното население от окупираните от Русия украински райони, както и за “незаконно прекачване ” на.

Руският комитет, който дава отговор за следствието на съществени закононарушения в страната, сподели, че липсват учредения Путин да може да носи наказателна отговорност и добави, че държавните глави имат цялостен имунитет против юрисдикцията на непознати страни.

Според Кремъл " в дейностите на прокурора от МНС се съдържат признаци на закононарушения " според съответни членове на съветския углавен кодекс, като да вземем за пример умишлено " обвинение в закононарушение на почтено лице ", както и подготовка на нахлуване против представител на непозната страна, ползващ се с интернационална отбрана, за усложняване на интернационалните връзки, написа ТАСС.

Според съда в Хага публикуването на информацията за издаването на заповедите може да способства за “предотвратяване на по-нататъшно осъществяване на закононарушения ”. Освен Путин заповед за арестуване от МНС има и Мария Лвова-Белова, омбудсман по правата на децата, за която се твърди, че управлява извеждането на украински деца в Русия.

Москва неведнъж е отричала обвиняванията за военни закононарушения в Украйна макар възходящите доказателства за убийства на цивилни, изнасилвания и извеждане на деца от страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР