Следственият комитет на Руската федерация не разполага с информация в

...
Следственият комитет на Руската федерация не разполага с информация в
Коментари Харесай

Срещу мен няма разследване. Руското следствие не знае защо Москва издирва Грозев

Следственият комитет на Руската федерация не разполага с информация в какво закононарушение е обвинен българският проверяващ публицист Христо Грозев, който беше разгласен за интернационално търсене от съветското вътрешно министерство в края на предходната година.

Това излиза наяве от формален отговор на следствието, изпратен на юристите на Грозев, който той разгласява в персоналния си профил в Туитър.

" Адвокатите ми най-сетне получиха отговор от съветската следствена комисия. Срещу мен няма следствие (поне не е известно на висшия проверяващ орган на Русия). И въпреки всичко съм в листата на най-издирваните в Русия за " закононарушение ". Говорим за цяла страна, учредена на извънсъдебна процедура ", написа журналистът.

Ръководителят на проверяващия уебсайт Bellingcat беше разгласен за търсене от в края на предходната година без да бъде конкретизирано закононарушението, в което е обвинен.

Преди седмица австрийското издание Falter заяви, че Грозев има намерение да не се връща във Виена, където живее от 20 години, поради хипотетична опасност за него от съветските специфични служби.

Според вестника журналистът е получил предизвестие от свои разследващи източници, поради което е отменил завръщането си от Съединени американски щати във Виена. Той беше оттатък Океана във връзка церемонията по връчването на премиите " Оскар " и номинацията на документалния филм " Навални ", в чийто екип взе участие.

Междувременно австрийските управляващи оповестиха, че гонят от страната четирима съветски дипломати поради държание, " несъвместимо със статута им ". Тази дефиниция постоянно се употребява при обвинявания в шпионаж от членове на дипломатически задачи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР