Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от направените експертизи

...
Следственият комитет на Русия съобщи, че резултатите от направените експертизи
Коментари Харесай

След ДНК тестовете: Русия официално потвърди смъртта на Пригожин

Следственият комитет на Русия заяви, че резултатите от направените експертизи са удостоверили самоличността на десетте души, починали при самолетната злополука в сряда в Тверска област, както и че измежду тях е и създателят на наемническата група " Вагнер " Евгений Пригожин, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" В рамките на следствието на самолетната злополука в Тверска област завърши провеждането на молекулярно-генетичните експертизи. Въз основа на резултатите от тях е открита самоличността на всички 10 починали. Те дават отговор на листата ", деклариран за полета, се споделя в изказването на Семеен кодекс.

Самолетът, изхвърчал от Москва за Санкт Петербург, се разруши в сряда вечерта. В листата с пасажерите попадат имената на Пригожин, както и най-високопоставения пълководец от " Вагнер " Дмитрий Уткин.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред Би Би Си, че изказванията, че Кремъл е дал заповед за убийствона Евгений Пригожин са „ цялостна неистина ”. Песков е подчертал, че има „ доста спекулации ” към самолетната злополука и „ трагичната гибел ” на пасажерите на борда.

В четвъртък съветският президент Владимир Путин изпрати съболезнования на фамилията на създателя на частната военна компания " Вагнер ".Той означи, че е познавал създателя на " Вагнер " от 90-те години на предишния век и приказва за него в минало време.

Руският предприемач, непосредствен до президента, играеше основна роля във военната акция в прилежаща Украйна, преди да оглави несполучлив къс протест против властта през юни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР