Следственият комитет на Русия обяви, че е образувал наказателно дело

...
Следственият комитет на Русия обяви, че е образувал наказателно дело
Коментари Харесай

Русия заведе дела срещу прокурора и съдиите от Международния наказателен съд

Следственият комитет на Русия разгласи, че е образувал наказателно дело против прокурора на Международния углавен съд Карим Ахмад Хан (Великобритания), както и съдиите Томоко Акане (Япония), Росарио Салваторе Айтала (Италия). ) и Серхио Херардо Угалде Годинес (Коста Рика).

Конкретните имена на висшите интернационалните магистрати, издали заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и комисаря по правата на децата Мария Лвова-Белова бяха разкрити в известието за контраделото на съветската страна. " Наказателното гонене явно е незаконосъобразно, защото липсват учредения за носене на наказателна отговорност. В сходство с Конвенцията за попречване и наказване на закононарушенията против лица с интернационална отбрана от 14.12.1973 година държавните глави се употребяват с безспорен имунитет от юрисдикцията на непознати страни “, се споделя в изказване на съветския следствен комитет.

Срещу ръководителя на съда Карим Ахмад Хан е формирано " дело за умишлено привличане на почтено лице към наказателна отговорност, съчетано с нелегално обвиняване на разположение в осъществяване на тежко или изключително тежко закононарушение, както и подготовка за нахлуване на представител на непозната страна, ползващ се от интернационална отбрана за усложняване на интернационалните връзки. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР