Следователите от ФСБ продължават наказателното дело за организиране на въоръжен

...
Следователите от ФСБ продължават наказателното дело за организиране на въоръжен
Коментари Харесай

Наказателното дело срещу Пригожин не е прекратено

Следователите от ФСБ не престават наказателното дело за образуване на въоръжен бунт (чл. 279 от Наказателния кодекс на Руската федерация), главно забъркано лице в което е основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, оповестява съветският в. " Комерсант " в понеделник. Към 26 юни делото не е прекъснато и продължава да бъде разследвано.

Според източника от прокуратурата е минало прекомерно малко време, с цел да се вземе друго решение.

Според други източници обаче Москва се пробва да накара Пригожин да извърши избрани условия, с цел да му приключи делото. Например, премахването на наемната войска като независим състезател под негово управление.

На 24 юни вечерта представителят Кремъл Дмитрий Медведев съобщи пред медиите, че наказателното дело против Пригожин ще бъде закрито, а самият той ще " замине за Беларус ".

Наемниците, взели участие в протеста, няма да бъдат преследвани поради военните им заслуги, а част от бойците, които не са се включили към колоната на ЧВК " Вагнер, ще подпишат контракти с Министерството на защитата, сподели Песков.

Делото против Евгений Пригожин беше формирано на 23 юни, откакто той разгласи " марш на справедливостта " против Москва с присъединяване на ЧВК " Вагнер ". През нощта на 24 юни наемниците му влязоха в Ростов на Дон, след което част от тях потеглят на „ поход “ към Москва. Вечерта на същия ден, след договаряния с Александър Лукашенко, създателят на ЧВК " Вагнер " съобщи, че бойците му " потеглят назад към полевите лагери според проекта ".

Към момента местонахождението на Пригожин е незнайно. Предполага се, че е в Беларус.

Руските управляващи са почнали да договарят с Пригожин под една или друга форма от вечерта на 23 юни, когато той разгласи началото на " похода на справедливостта " против Москва, сподели източник, непосредствен до Кремъл, пред " Медуза ".

На 24 юни следобяд самият Пригожин се опита да се свърже с Путин, само че президентът не пожела да приказва с него, настояват близки до президентската администрация. В същото време Пригожин не притегли спомагателна поддръжка от съветска войска, каквато той твърдеше, че ще получи бързо и в огромно количество, и беше изправен пред неразбираема вероятност за акция против столицата.

След това Кремъл стартира договаряния с присъединяване на беларуския президент Александър Лукашенко, ръководителя на администрацията на президента на Руската федерация Антон Вайно и съветския дипломат в Беларус Борис Гризлов.

Според анализатори от Института за проучване на войната (ISW) постигнатото съглашение, съгласно което ЧВК " Вагнер " отпътува за Беларус, може да докара до премахването на наемната войска като независим състезател под управлението на Пригожин. Самият началник на ЧВК може да загуби надзор над групировката в подмяна на унищожаване на наказателни обвинения за въоръжен протест.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР