Следователите на Държавното бюро за разследване в Украйна разследват протоколите

...
Следователите на Държавното бюро за разследване в Украйна разследват протоколите
Коментари Харесай

Следователи тарашат в офиса на президента на Украйна

Следователите на Държавното бюро за следствие в Украйна проверяват протоколите от съвещанията на Съвета за национална сигурност и защита по време на президентството на Петър Порошенко. Разследващите дейности се организират в заседателната зала на Съвета за сигурност в кабинета на президента Владимир Зеленски, оповестява вестник " Главком ", цитирайки личните източници от силите за сигурност.

Служителите на Бюрото за държавна сигурност се интересуват от протоколи, които са обезпечили равнището на секретност в тези пространства. Това важи изключително за срещите, които са свързани с планирането на военните интервенции по време на председателството на Петър Порошенко.
 Зеленски и Путин разговаряха за първи път - по телефона
Зеленски и Путин разговаряха за първи път - по телефона

За Украйна основен въпрос е освобождението на моряците

Според източника следователите не дават отговори на въпроси за това, което търсят. " Те се интересуват от информация, кой и какво е приказвал по време на срещите, какви заповеди са издадени, кои са подписали документи, които са класифицирани като " строго секретни " и се отнасят до информация, съдържаща държавна загадка ", сподели източникът.

Секретарят на Съвета за сигурност Александър Данилюк съобщи на 28 май, че оборудването, мониторите и сървърите с загадка информация са изчезнали от ситуационната стая в офиса на президента. Според него това се е случило по време на промяната на властта. След това някогашният прессекретар на Петро Порошенко, Святослав Цеголко, съобщи, че цялото съоръжение е било наето за сметка на някогашния държавен глава и е върнато на лизингодателя. На идващия ден Държавното бюро за следствие в Украйна стартира досъдебно следствие на този факт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР