Следователи публикуваха серия от прехванати телефонни разговори, които според тях

...
Следователи публикуваха серия от прехванати телефонни разговори, които според тях
Коментари Харесай

Записи разкриват тесни връзки между Русия и сепаратистите в Източна Украйна

Следователи разгласиха серия от прехванати телефонни диалози, които съгласно тях разкриват въздействието на Москва върху проруските бунтовници, упрекнати в свалянето на малайзийския аероплан над Източна Украйна преди пет години, заяви Ройтерс.

Самолетът на самолетна компания " Малейжа еърлайнс ", изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален на 17 юли 2014 година над следената от проруски сепаратисти територия в Източна Украйна. Загинаха всички 298 души на борда.

Според следователите летателната машина е била ударена от ракета, която е била на въоръжение в съветската военна база " Курск ", близо до украинската граница. През юни следователският екип упрекна трима руснаци и един украинец за убийството на 298 души.

Следователите споделиха през днешния ден, че проруските бунтовници в самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), които се допуска, че са изстреляли ракетата, са били в по-тесни контакти с управляващите в Москва, в сравнение с се е предполагало до момента.

" Имало е съвсем всекидневни телефонни диалози сред управлението на ДНР и техни контакти в Руската федерация ", сподели следственият екип. " Те са разговаряли с водачи в Москва, край границата с Украйна и в Крим. Повечето от диалозите са били по предоставени от съветската работа за сигурност телефони, осигуряващи предпазени връзки ", се добавя в изказването, представено от Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР