Следователи публикуваха серия от прехванати телефонни разговори, които според тях

...
Следователи публикуваха серия от прехванати телефонни разговори, които според тях
Коментари Харесай

Записи доказват връзката на Москва със сепаратистите в Донбас

Следователи разгласиха серия от прехванати телефонни диалози, които съгласно тях разкриват въздействието на Москва върху проруските бунтовници, упрекнати в свалянето на малайзийския аероплан над Източна Украйна преди пет години, заяви Ройтерс.

Самолетът на самолетна компания "Малейжа еърлайнс ", изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален на 17 юли 2014 година над следената от проруски сепаратисти територия в Източна Украйна. Загинаха всички 298 души на борда.

Според следователите летателната машина е била ударена от ракета, която е била на въоръжение в съветската военна база "Курск ", близо до украинската граница. През юни следователският екип упрекна трима руснаци и един украинец за убийството на 298 души.

Следователите споделиха през днешния ден, че проруските бунтовници в самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), които се допуска, че са изстреляли ракетата, са били в по-тесни контакти с управляващите в Москва, в сравнение с се е предполагало до момента.

"Имало е съвсем ежедневни телефонни диалози сред управлението на ДНР и техни контакти в Руската федерация ", сподели следственият екип. "Те са разговаряли с водачи в Москва, край границата с Украйна и в Крим. Повечето от диалозите са били по предоставени от съветската работа за сигурност телефони, осигуряващи предпазени връзки ", се добавя в изказването, представено от Асошиейтед прес.

Редица записи от прехванати телефонни диалози бяха оповестени с апел за очевидци. Следователите желаят да знаят от кого са употребявани тези телефонни номера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР