Следователи от звено за борба с тероризма в Германия са

...
Следователи от звено за борба с тероризма в Германия са
Коментари Харесай

Арестуваха 32-годишен ирански гражданин, подготвял терористичен акт

Следователи от звено за битка с тероризма в Германия са арестували 32-годишен иранец в град Кастроп-Рауксел в северозападната Рурска област по съмнение, че е подготвял нахлуване с ислямистки подбуди, оповестяват от Българска телеграфна агенция. Арестуван е още един мъж съобщи ДПА. Двамата мъже са изведени без връхни облекла и не са оказали опозиция, описаха очевидци.

Според публикувано рано тази заран взаимно изказване на немската прокуратура в Дюселдорф и полицейските ръководства в Реклингхаузен и Мюнстер иранският жител е обвинен, че се е снабдил с токсините цианид и рицин.

Многотиражният в. " Билд " заяви, че чиновници на федералната организация за надзор на болесттите – институтът " Роберт Кох ", и федералната престъпна полиция са взели участие в интервенцията.

Местната електронна медия Ве Де Ер (Вестдойче рундфунк) заяви, че двамата арестувани са братя. Следователите са пристигнали на мястото през вчерашния ден към среднощ, с цел да претърсят жилището на обвинения в Кастроп-Рауксел, на към 15 километра северозападно от Дортмунд.

Много от тях са били със защитни костюми. Широк регион към мястото е бил отцепен. В интервенцията са взели участие служители на реда, пожарникари и спасители. Уликите са били поставяни в сини контейнери и отнасяни в обект за обеззаразяване, самостоятелен от противопожарната работа, заяви кореспондент на ДПА.

" Обвиняемият е обвинен, че е подготвял сериозен акт на принуждение, рисков за страната ", прецизира немската полиция.

Обискът на жилището е имал за цел да бъдат открити хипотетичните отрови и други доказателства. " Доказателствата са обезпечени и се правят оценка ", посочи полицията.

Според " Билд " федералната престъпна полиция е следила двамата мъже дни наред, откакто било получено предизвестие от " другарска разследваща организация ".

Преди четири години в Кьолн имаше различен случай с рицин. Тогава тунизиец и германка бяха произвели отровата и направиха пробна детонация. И двамата излежават дълги присъди. Тогава също беше получен сигнал от партньорска организация, след закупуване на огромно количество от мощно отровното вещество. В Кьолн управляващите стигнаха до извод, че бомба, натъпкана със стоманени топчета и рицин е можела да убие 200 души.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР