Следователи направиха внезапна проверка на белгийския елитен футболен клуб Мускрон

...
Следователи направиха внезапна проверка на белгийския елитен футболен клуб Мускрон
Коментари Харесай

Нови арести заради корупция в белгийския футбол

Следователи направиха неочаквана инспекция на белгийския първокласен футболен клуб Мускрон и задържаха трима думи по съмнения за нелегално финансиране от офшорни компании и нелегално приемане на лиценз за работа като професионален клуб, оповестиха от прокуратурата.

Случаят е втори от следствието за измами и пране на пари в белгийския футбол. През октомври имаше вълна от набези и арести, в това число от двама съдии, футболни сътрудници и треньор от белгийския първенец Брюж. Следователите направиха седем обиска през днешния ден - в офисите на Мускрон, в домовете на чиновници от клуба и в седалищата на две спортни асоциации, оповестиха от федералната прокуратура.

Клубният президент Патрик Делерк съобщи пред белгийския ефирен канал RTBF, че Мускрон сътрудничи на следствието и че той, като президент, носи цялостната отговорност. Федералните прокурори са почнали да проверяват още през април дали Мускрон е подал подправени документи, с цел да прикрие контрола на клуба от страна на сътрудник на играчи. Футболните регламенти не разрешават на сътрудниците да имат клубове. В момента Мускрон заема предпоследно място в класирането на белгийското състезание с 10 точки от 15 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР