Следобедна дрямка два пъти седмично намалява риска от инфаркт, инсулт

...
Следобедна дрямка два пъти седмично намалява риска от инфаркт, инсулт
Коментари Харесай

Следобедна дрямка два пъти седмично намалява риска от инфаркт и инсулт

Следобедна сънливост два пъти седмично понижава риска от инфаркт, инсулт и сърдечни болести на половина, сочи ново проучване, оповестено в “Бритиш медикъл джърнъл”.

Участниците в проучването са на възраст от 35 до 75 години, като никой от тях няма предразположеност към сърдечни проблеми. Учените изследвали дали има значение какъв брой пъти седмично спим денем или продължителността на самата сънливост. Те съпоставили това с данните за сърдечни болести на участниците.

Повече от половината участници не спят по време на деня, съвсем 20% споделили, че дремват един-два пъти седмично, а 12% - от 3 до 5 пъти седмично.
Проучване: Вегетарианските и веган диети усилват риска от мозъчен удар То е извършено измежду 48 хиляди души, чиито здравен статус е наблюдаван в продължение на 18 години
Лекарите събирали данните в продължение на 5 години, като за това време са настъпили 155 разнообразни сърдечни казуса. При сравнение на данните те открили, че хората, които спят 1-2 пъти седмично денем понижават риска от сърдечни проблеми с до 48% спрямо тези, които не спят изобщо.

В същото време открили, че продължителността на дневната сънливост е без значение.

Въпреки откритието лекарите са безапелационни, че е рано да се върша изводи по какъв начин сънят въздейства на общото сърдечно здраве, защото нямаме общоприета формулировка и премерване на “добрият сън”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР