Следите около убийството на словашкия журналист Ян Куцияк и приятелката

...
Следите около убийството на словашкия журналист Ян Куцияк и приятелката
Коментари Харесай

Гореща следа за убийството на журналиста Куцияк: Албанци от Македония организирали покушението

Следите към убийството на словашкия публицист Ян Куцияк и приятелката му Мартина са довели проверяващите до албански предприемачи от Македония, които си имали работа с италианската мафия „ Ндрангета “, оповестява сръбското радио Б92.

Разследването тръгнало в тази тенденция, тъй като журналистът в своите публикации разглеждал съмнителни покупко-продажби и връзки сред няколко албански фамилии в Македония.

„ Работехме с Куцияк по информация, която се отнася за албанската мафия “, описа чешката стажант-новинарка Павла Холцова. Двамата правели следствие за италианската мафия, връзките ѝ със словашки политици и злоупотреби с европейски дотации за земеделие.

Според информация на „ Млад фронт “, полицията в Словакия работи по над 10 версии за вероятните уредници на убийството на Куцияк и неговата избраница. Изоставена е първичната версия, че убийството на младият мъж е проведено от италианската мафия, с цел да спре излизането на негова публикация.

Полицията ревизира няколко словашки магнати и македонски албанци, които работили с групировката „ Ндрангета “, в това число и за експорт на месо в Турция.

Както БЛИЦ заяви, телата на 27-годишния Ян и приятелката му Мартина бяха открити в неделя вечерта на 25 февруари в дома им в град Велка Мача, на изток от столицата Братислава. Полицията била извикана по сигнал от обезпокоен член на фамилията.

Редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР