"Следим всяко едно число със загриженост. При необходимост можем да

...
"Следим всяко едно число със загриженост. При необходимост можем да
Коментари Харесай

Проф. Ангелов разясни защо Гошо от БОЕЦ е докаран за лечение от К-19 в София и отправи люта закана!

"Следим всяко едно число със угриженост. При нужда можем да поправяме позицията си. В обстановката, в която се намираме все още и наблюдавайки какво се случва в малките екрани и обществените мрежи, терзанията на хората за затворени заведения за хранене, нощни заведения, изявления на тези асоциации - не, това не е казусът, който би трябвало да ни тормози - дали те са затворени ".

Това съобщи на брифинг министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

"Проблемът, който би трябвало да ни тормози и който взимаме с извънредно огромна компликация и страст, с болежка в сърцето, е затварянето на детските градини, учебните заведения и спортистите.

Образованието и спортът са два стълба в обществото, които дават една здрава и интелигентна нация ", съобщи той.

На въпрос за случая с водача на БОЕЦ Георги Георгиев и жена му, които са били превозени от болничното заведение във Видин във ВМА, здравният министър отговори:

Имаше доста позвъняване от лекари, сътрудници, които споделиха, че има проблем във видинската болница и че тези двама пациенти не могат да бъдат обслужени.

По думите му той е получил позвъняване от Бойко Борисов, който пък е приказвал преди този момент с Душана Здравкова.

"Премиерът сподели да се ревизира каква е здравната обстановка с пациентите и, в случай че има нужда, да се направи всичко належащо.

Ние не пращаме коли за спешна помощ единствено за тези пациенти. Ние не търсим популярност и медийно наличие в този проблем. Категорично не сме подхождали изборно или водени от някакви медийни стремежи. Ние сме си свършили работата професионално ", безапелационен бе проф. Ангелов.

"Предстои да видите цялата мощ на страната. Ще се намесваме доста ясно и изрично ", предизвести той.

Министър Ангелов насочи закана за затваряне на всички вериги, които не обезпечават отдалеченост и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР