Следим спасителната операция за американския спелеолог, който е блокиран в

...
Следим спасителната операция за американския спелеолог, който е блокиран в
Коментари Харесай

Блокираният на 1000 метра под земята американски учен: Ще ми е нужна сериозна помощ, за да изляза

Следим избавителната интервенция за американския спелеолог, който е блокиран в пещера в Турция. 17 българи са на място в планината Тавър, с цел да вземат участие в комплицираната интервенция по изваждането на Марк Дики, чието положение е съществено.

Вчера ви разказахме историята - 40-годишният американец е взел участие в интернационална експедиция, когато получава кръвоизлив. В момента при него има доктор. Изпратени са му банки с кръв и му е направено кръвопреливане. Общо към 150 души са на място, с цел да вземат участие в огромната избавителна интервенция при пещерата Морджа, която е третата най-дълбока в Турция, предаде .

" Марк Дики приказва от 1000 метра подземен. Искам да благодаря на всички, които са тук долу с мен и да благодаря на цялата общественост от пещерняци, която откликна. Светът на пещерняците е в действителност доста сплотена група и е изумително какъв брой доста хора се отзоваха. Все още чакаме да получим средства за връзка, тъй като сега вестите пътуват по ден-два до повърхността и назад. Бързата реакция на турското държавно управление за изпращане на нужните медицински доставки избави живота ми. Бях на ръба. Както виждате - държа се, безсънен съм и приказвам. Но ще се нуждая от сериозна помощ, с цел да изляза. Това се случва постоянно в света на пещерняците - да покажем по какъв начин светът може чудесно да работи дружно. Надявам се да видя доста хора от доста страни, които ще се съберат тук. Да усетиш тази помощ и грижа е в действителност неповторимо! ", съобщи Марк Дики.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР