Следим сделката за ЧЕЗ. По принцип правителството няма отношение към

...
Следим сделката за ЧЕЗ. По принцип правителството няма отношение към
Коментари Харесай

Министър Петкова с горещ коментар за сделката с ЧЕЗ

Следим договорката за ЧЕЗ. По принцип държавното управление няма отношение към това на кого ще продаде своите активи ЧЕЗ. Има регулаторни органи в България, които ще преценяват дали този покупател е допустим предвид на нашето законодателство. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова пред bTV.

Петкова напомни, че трите ЕРП-та са приватизирани, те са частна благосъстоятелност.

Това е договорка, която се осъществя по чешкото законодателство, няма по какъв начин българското държавно управление да оказва влияние на сходен вид покупко-продажби, дано да се спре с тези спекулации, прикани енергийният министър.

Регулаторните органи в България ще се разгласят за договорката на ЧЕЗ. Комисията за финансов контрол (КФН) към този момент прави инспекция, следва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и по-късно КЕВР. В Министерството на енергетиката имаме писмо от ръководителя на КЕВР Иван Иванов, той привиква работна група и в нейните рамки ще разработят критериите по закона за енергийното контролиране. Ще успеем да се оправим с общи старания, акцентира Петкова.

Свидетели сме на това, че предходната договорка за ЧЕЗ не беше утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията, мисля, че това към този момент е завършило, съобщи още министърът на енергетиката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР