Следим с интерес изявленията на българските власти тази седмица, свързани

...
Следим с интерес изявленията на българските власти тази седмица, свързани
Коментари Харесай

И Британското посолство в София с коментар за шпионската афера

Следим с интерес изказванията на българските управляващи тази седмица, свързани с хипотетичния случай на шпионаж. Това пишат във "Фейсбук " страницата си от Британското посолство в София във връзка шпионския скандал в страната.

"Обединеното кралство поддържа напъните на България като непосредствен европейски сътрудник и съдружник в НАТО да пази националните си ползи против сходни закани ", се споделя още в изказването.

Вчера и от американското посолство в София излязоха с публично изказване по случая с шпионската спекулация, в което се споделя:
"Запознати сме с следствието на българските правоприлагащи органи по хипотетичен случай на шпионаж. Съединени американски щати напълно поддържат напъните на България да отбрани суверенитета си от злонамерено въздействие. "



Припомняме, че преди два дни някогашният основен редактор на в. "Дума " Юрий Борисов беше арестуван за разпит в качеството си на очевидец. От прокуратурата разкриха, че има обвинен по шпионския скандал, а ДАНС е наложила на пенсионирания съветски военачалник Леонид Решетников възбрана за влизане в България за период от 10 години.

Председателят на Национално придвижване "Русофили " Николай Малинов е притеглен като обвинен по член 105, алинея 1 от Наказателния кодекс, който гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да ѝ служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години.

В хода на следствието е открито, че обвиненият е приел против възнаграждение да извършва дилемите, предоставени му от ръководителите на посочените от основния прокурор организации.

Заплащането се е правило под разнообразни форми, като е било предопределено от една страна за него и притежаваните от него търговски сдружения и тяхната активност, а от друга за финансиране на всички мероприятия за "оказване на въздействие върху българската вътрешна политика “, разкри зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той уточни, че на 09.09 година 2019 година са извършени 11 претърсвания на недвижими парцели и обвързваните с тях изземване на материални доказателства – телефони и голям брой документи, като е открит документ на съветски език, направен от Николай Малинов по отношение на „ нужната геополитическа преориентация на България “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР