Следи от радиоактивния изотоп рутений (Ru-106) в концентрация, не представляваща

...
Следи от радиоактивния изотоп рутений (Ru-106) в концентрация, не представляваща
Коментари Харесай

Шок в Европа! Мистериозни радиоактивни частици обикалят из целия континент

Следи от радиоактивния изотоп рутений (Ru-106) в централизация, не представляваща опасност за здравето, са открити в Швейцария. Това заяви Федералното ръководство за публично опазване на здравето. Отбелязва се, че " от края на септември рутений-106 е бил регистриран във въздуха на още няколко страни в Източна и Южна Европа, в частност, в Чехия, Австрия, Полша и Италия ". При това " в границите на наблюденията на радиоактивния декор Федералното ръководство също е измерило и следи от рутений в Каденцано, в кантона Тичино ". " В Швейцария е измерена централизация, по-ниска от тази в останалите наранени страни ", прибавят от там.

На собствен ред Федералното ведомство по радиационна отбрана на Германия в интервала 29 септември - 3 октомври откри на територията на Европа, в пробите на въздуха от Австряи и Германия, следи от рутений-106 в безвредна за популацията централизация.
Неочаквани и мистериозни радиоактивни частици бяха открити из цяла Европа предходната седмица, като специалисти към момента се пробват да намерят повода за появяването им. Лекото нарастване на радиационните равнища е видяно от няколко измервателни станции в Европа, в това число шест в Германия, оповестява IFLScience.
Става дума за изотопа рутений-106 (Ru-106), който се употребява в медицината за лекуване на тумори, както и за извличане на сила за задвижване на спътници. Във въздуха в Холандия и Франция не са открити нараснали равнища на радиоактивно замърсяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР