Следи от нервнопаралитичен газ, използван при опита за предумишлено убийство

...
Следи от нервнопаралитичен газ, използван при опита за предумишлено убийство
Коментари Харесай

Следи от нервнопаралитичен газ бяха открити в ресторант в Солсбъри

Следи от нервнопаралитичен газ, употребен при опита за преднамерено ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, бяха открити в ресторант от италианската веригата „ Дзици “ в Солсбъри, където те са се хранили в деня на нападението.

Военнитe специалисти, които дойдоха в Солсбъри в петък, откриха веществото в една от частите на ресторанта. Около два часа откакто Сергей и Юлия Скрипал са се нахранили там, те са били открити в безсъзнание на скамейка наоколо в комерсиалния комплекс „ Молтингс “. От полицията оповестиха, че няма заплаха за здравето на останалите хора в заведението, които са били там по същото време, както и че никой от тях няма връзка с веществото. „ Дзици “ сега е изолиран, следствието продължава.

Още пет места в града са в полезрението на следствието - пейката, на която бе открита двойката, домът на Скрипал, заведението „ Бишъпс Мил “, посетено от Сергей и Юлия, и гробището, където са заровени брачната половинка и синът на Сергей Скрипал. Идентифицирани са повече от 200 очевидци в злощастния ден. Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд съобщи, че държавното управление употребява всичките си запаси, с цел да откри кой е виновен за нападението. Англия счита да разиска „ случая Скрипал “ със съдружниците си от НАТО, стана ясно след вчерашното съвещание на отдела за справяне с изключителни обстановки „ Кобра “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР