Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространението на играта “

...
Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространението на играта “
Коментари Харесай

Пловдивска депутатка пита министър Радев за играта „Син кит” дали МВР следи разпространението й у нас

Следи ли Министерството на вътрешните работи разпространяването на играта “ Син кит “ у нас и какви ограничения се вземат за попречване на рисковите последици от нея за здравето и живота на децата ни, е въпросът, на който отговор от вътрешния министър Валентин Радев по време на изключителния парламентарен надзор този вторник чака пловдивската депутатка от „ Българска социалистическа партия за България ” Теодора Халачева.

„ От началото на годината в средствата за всеобща информация има голям брой вести и мнения за разпространяването на интернет играта „Син кит “ в България и заплахите, които носи тя за здравето и живота на децата ”, стимулира питането си Халачева. Една от версиите за самоубийството на 11-годишно дете в Стрелча при започване на септември е, че то е било повлияно точно от тази рискова игра.

Специалистите назовават интернет играта новата съветска рулетка. Тя е извънредно рискова и се  популяризира скоростно измежду младежите в редица страни в Европа. Включването в играта „ Син кит ” става извънредно елементарно в обществените мрежи – хаштаг с основна дума. Децата получават задания под формата на провокации, а последната подтик към самоубийство.

„ Опасността произтича от обстоятелството, че на тази възраст подрастващите търсят способи да заявят себе си и по тази причина са извънредно уязвими ”, счита най-младият народен представител в 44-ото Народно заседание.

По думите на Теодора Халачева би трябвало да се приказва повече за съдбовните опасности от играта и да се ангажират институциите, с цел да бъдат предотвратени. „ Проблемите на подрастващите са приоритет за мен. Ще продължа да ги слагам и през този политически сезон ”, акцентира на среща с гласоподаватели в пловдивския квартал „ Юрий Гагарин ” младата социалистка, която направи доклад на работата си в Народното събрание досега и отговори на настоящи политически въпроси.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР