СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО
Коментари Харесай

Световни агенции с унищожителни коментари за България след убийството на Петър Христов

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG ВСИЧКО ЗА НОВОТО ПОРЪЧКОВО УБИЙСТВО В СОФИЯ

Снимка: Булфото

Убийството на предприемача Петър Христов получи необятен отзив в редица международни организации. Собственикът на една от най-големите компании млекопроизводители в България е бил убит и погубен денем, написа The Guardian, представен от Inews.

" Убийството идва единствено няколко дни, откакто България – най-бедната и корумпирана стана в Европейския съюз, пое 6-месечното ротационно председателство на Европейски Съюз ", написа изданието. Медията цитира информации за убийството на Петър Христов и акцентира, че той е непосредствен до високопоставени лица от ГЕРБ.

" Убийството идва при деликатното разглеждане от Брюксел, която подлага на критика България, че не се бори задоволително с незаконните банди и корупцията. Преди три седмици данъчен чиновник бе убит в колата си в центъра на София ", написа още The Guardian.

Петър Христов оказал помощ за залавянето на тайфа, която стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на сегашния министър-председател Бойко Борисов, споделя Euronews.

" Според Европейската комисия, неотдавна проведената престъпност в страната стана " по-малко забележима " и е по-малка опасност за стабилността, в сравнение с в предишното. Въпреки това, битката против корупцията е област, която е видяла минимален прогрес ", показва медията.

Министерство на вътрешните работи няма данни убитият предприемач да е получавал закани

В подтекста на убийството, и Ройтерс дефинира България като най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз.

Мутренските времена в България не са си отивали. До този извод стигна юристът Людмил Рангелов в подтекста на шокиращите убийства и похищения от края на предходната година и началото на тази.

Вчера пред офиса му в столичния квартал " Манастирски ливади " бе разстрелян Петър Христов, който е притежател на една от най-големите млекопреработвателни компании у нас. Преди дни пък бе осъществено грубо шесторно ликвидиране в Нови Искър, след което съгласно Министерство на вътрешните работи търсеният нападател се е самоубил.

В " България заран " юрист Рангелов свърза събитията от последните дни с отвличането на сина на предприемача Тони Златков - Адриан, както и стрелбата против един от шефовете в Национална агенция за приходите Иво Стаменов, като по думите му тези случаи демонстрират, че мутренските времена не са си отивали.

Убийството на Петър Христов ще бъде извънредно мъчно за откриване. Очевидно е поръчково и причинителят е много дипломиран, уверен е Людмил Рангелов.

Смята се, че убитият 49-годишен предприемач е обвързван с делото против " Наглите " и е помагал за разкриването на незаконната група.

" Ако добросъвестно е желал да помогне на управляващите и е достигнал до информация, по-скоро е работил като жител, а не като предприемач. Бил е в комфорт с близките, свободен, самонадеян, с доста интензивни контакти, движил се е без защита. Всичко това приказва, че не е имал терзания ", сподели още юристът.

" Не знам дали се връщат мутренските времена, само че е време е страната да се завърне! Не съм предполагал, че по този начин ще стартира новата година. Шесторното ликвидиране в Нови Искър травмира цялата нация, не сме привикнали да стават такива свиреп неща. В обществото се насажда възприятие за непрестанен боязън и неустановеност ", сподели пред Bulgaria ON AIR някогашният народен представител и ефирен водещ Росен Петров.

" Убихме Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност, и към този момент 27 години се опитваме да ги реанимираме много безрезултатно. Агентурата е разрушена. Направихме по този начин, че " помощник на Министерство на вътрешните работи " да звучи мръсно, грозно. Когато системата за сигурност е разрушена, тогава можем да чакаме всичко ", сподели още Росен Петров.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР