СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG СТРАШНИЯ ИНЦИДЕНТ НА ВЪЛНОЛОМА ВЪВ

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG СТРАШНИЯ ИНЦИДЕНТ НА ВЪЛНОЛОМА ВЪВ
Коментари Харесай

Районният прокурор на Варна: Изваденото тяло от морето е на 13-годишния Мариян

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА В PETEL.BG СТРАШНИЯ ИНЦИДЕНТ НА ВЪЛНОЛОМА ВЪВ ВАРНА!

Тялото, което тази заран водолази извадиха от морето край варненския вълнолом, е на 13-годишния Мариян. Това сподели за Радио Варна Красимир Конов - изпълняващ функционалностите областен прокурор на Варна.  Продължава издирването на 14-годишният му другар Деян, който е възпитаник в ОУ " Стоян Михайловски ".

Група от 6 деца слезли през вчерашния ден следобяд на Морска гара, с цел да вървят по-късно вечерта на концерта на Пристанището за Деня на Варна. Момчетата на възраст сред 11 и 14 години били от разнообразни квартали на Варна - от " Владиславово ", от " Виница ", имало и от Каменар. Познавали се от няколко месеца и цяло лято се мотаели дружно. 

" Подценяване на ситуацията ". Така прокурор Конов характеризира случилото се, макар че работната подготовка на следствието е за  " склоняване към самоубийство ". 

Децата са били в края на вълнолома, когато ги залива огромна вълна. От фотосите можете да видите, че оборудването е укрепено с плътна стена от огромни камъни и тетраподи единствено в първите 100-ина метра, само че не и към края. Така двете момчета падат във водата - едното вълната изхвърля по-надалеч, напряко в морето. Другото съумява да се хване за един от последните тетраподи. Известно време детето се бори със стихията, само че вълните не престават да го заливат и ръцете му изпускат хлъзгавото желязо. Та то също изчезва във водата. Когато на място идват първите хора, извикани от останалите момчета, всичко е било свършило. Затова и никой не се хвърля в мощния прибой. Освен камъните, тук рискова е дълбочината - над 10 метра. 

Двама водолази на Районната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията – Любомир Димитров и Красимир Костов, с риск за живота си са влезнали в морето от страната на тетраподите към 18 часа при неспокойствие 3–4 бала на прибоя, прецизират от Апелативна прокуратура. Спасителите са излезли от морето едвам при здрачаване, откакто изгубили надзор между тях по време на обезпечаването на работата им под водата. Водолазът Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е потърпевш леко. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР