СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН

...
СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН
Коментари Харесай

Двама италианци се разделили с Боян Петров под връх Шиша Пангма, тръгнали надолу, а той продължил сам

СЛЕДЕТЕ ВСЯКА МИНУТА ДРАМАТА В ХИМАЛАИТЕ С БЪЛГАРСКИЯ АЛПИНИСТ БОЯН ПЕТРОВ

Унгарецът Клайн Дейвид, който съобщил на брачната половинка на Боян Петров Радослава за изгубването му в региона на връх Шиша Пангма в Хималаите, описа, че двамата се разделили на 29 април. 45-годишният българин решил да изкачва хималайския връх самичък - нещо, което не е извънредно за него, откакто прекарал три нощи на 6000 и 6400 метра, след които спътниците му по експедиция почнали да слизат, написа Блиц.

Сред тях били и двама италианци - Марио Виелмо и Себастиано Валентини. Те в този момент се намират на височина 4300 метра в Тингри, където слезли, с цел да възстановят силите си поради идния опит за нанагорнище.

Петров бил забелязан за последно на 3 май. Българинът бил покрай зоната на Лагер 3. На 5 май обаче украински планинар, част от експедицията, достигнал до него с трима шерпи и намерили палатката на Петров полуотворена и цялостна със сняг. Там бил и спалният му чувал. 

Клайн Дейвид оповестява, че има вяра Боян да е слязъл по различен път до вътрешните лагери, където има палатки със ресурси от храни и може да се оцелее.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР